Last news in Fakti

23 Октомври, 2015 14:56 1 384 0

61 неправоспособни шофьори на съд в Пловдив

  • неправоспособни-
  • шофьори-
  • съд-
  • пловдив

Районна прокуратура Пловдив е внесла вече обвинителните актове, 100 лица вече са осъдени от началото на годината досега

Районна прокуратура-Пловдив е внесла в съда 61 обвинителни акта от началото на годината досега срещу неправоспособни водачи на моторни-превозни средства, с предишния наказани по административен ред – престъпление по чл. 343 В от Наказателния кодекс.

Общият брой на образуваните досъдебни производства за първите десет месеца на годината е 164, а за това време са осъдени 100 лица с различни присъди – глоба, пробация и лишаване от свобода – условно и ефективно.

На 19 октомври 2015 г. Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Райчо Х., на 43 г. от Пловдив, неправоспособен водач на моторно превозно средство, за управление на автомобил след издадено наказателно постановление за същото нарушение по административен ред – престъпление по чл. 343В ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 9 август 2015 г. към 22,40 часа  Райчо Х. управлявал лек автомобил с пловдивска регистрация на кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и ул. „Напредък“, където е спрян за проверка от автоконтрольори от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Пловдив. Той представил на полицаите лична карта, а при направената проверка е установено, че нямал издадено свидетелство за управление на моторно превозно средство. Съставен му е акт за административно нарушение за това, че управлява моторно превозно средство без издадена шофьорска книжка. Въпреки това Райчо Х. продължил да управлява лекия автомобил „Мерцедес“ и около 23,40 ч. е спрян отново за проверка край Пловдив от автоконтрольори при сектор „Престъпления по пътищата“ при ОД на МВР-Пловдив. Съставен му е втори акт за управление на моторно превозно средство, без да притежава шофьорска книжка. В хода на разследването е установено, че Райчо Х. е наказван по административен ред за управление на автомобил без свидетелство и през декември 2014 г., което влязло в сила на 2 април 2015 г.  В обвинителния акт е записано, че двете деяния са извършени през непродължителен период от време  - на една и съща дата, те са умишлени и са настъпили обществено-опасни последици. Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият се признава за виновен.

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт и срещу Никола Г., на 22 г. от гр. Пловдив, за шофиране без свидетелство за управление след издадено наказателно постановление за същото  по административен ред –  престъпление по чл. 343В ал. 2 от Наказателния кодекс. На 30 юли 2015 г. Никола Г. управлявал мотоциклет „Сузуки“ по бул. „Източен“ в гр. Пловдив, без да притежава свидетелство за управление на моторно-превозно средство. Спрян е за проверка от автоконтрольори от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Пловдив и му е съставен акт за административно нарушение. От направена справка е установено, че Никола Г. е бил наказан през януари 2015 г. по административен ред за шофиране, без да има свидетелство за управление. Деянието е извършено умишлено, със съзнавани и настъпили обществено-опасни последици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА