Last news in Fakti

28 Октомври, 2015 20:41 752 0

Обвинителен акт срещу рецидивист за грабеж

  • обвинителен-
  • акт-
  • рецидивист-
  • грабеж

Мъжът е осъждан пет пъти с влезли в сила съдебни актове, като е изтърпял присъди за грабежи и последно е излязъл от затвора през декември 2014 г.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Ангел М., на 44 г., за грабеж на вещи в големи размери, извършен в условията на опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.

До настоящия момент обвиняемият е осъждан пет пъти с влезли в сила съдебни актове, като е изтърпял присъди за грабежи и последно е излязъл от затвора през декември 2014 г.

Ангел М. е предаден на съд за това, че на 3 август 2015 г. в подножието на хълма Бунарджика в гр. Пловдив отнел от възрастен мъж  чужда движима вещ – златен пръстен 14 карата, с тегло 14 грама на стойност 672 лева. Същия ден обвиняемият забелязал в парка пенсионер, който седял на пейка. Приближил се към него и видял на лявата му ръка масивен пръстен от жълто злато. Пенсионерът станал от пейката и се насочил в посока към празен буренясал шадраван. Ангел М. се приближил към него и го ударил в задната част на главата. Пенсионерът изгубил равновесие, паднал и получил травматични увреждания в областта на гръдния кош и корема. Обвиняемият издърпал със сила пръстена и избягал. След това го продал в заложна къща в гр. Стамболийски.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият се признава за виновен. По делото са извършени две експертизи – стоково-оценъчна и съдебно-медицинска, разпитани са петима свидетели.

Спрямо Ангел М. е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи дата за съдебно заседание


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА