Last news in Fakti

6 Ноември, 2015 15:59 1 272 0

Осъдиха трафиканти на цигари

  • осъдиха-
  • трафиканти-
  • цигари

Двамата контрабандисти ще изтърпят 3 г. лишаване от свобода с 5 г. изпитателен срок

Окръжната прокуратура във Варна приключи разследването по две досъдебни производства срещу украинските граждани Богдан Креховецкий и Богдан Мартинюк за контрабанда на цигари в големи размери, в рамките на 48 часа и постигна споразумение за осъдителни присъди със задържаните, съобщиха от прокуратурата.

Днес състав на Варненския окръжен съд одобри постигнатите споразумения с двамата контрабандисти, които ще изтърпят три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок и ще платят глоби по 20 000 лева всеки. Контрабандните цигари и двата микробуса, където в специални тайници бяха укрити, се отнемат в полза на държавата.

Креховицкий е собственик на автомобил „Iveco Daily”, където при проверката на митнически служители в пристанище Варна-запад бяха открити недекларирани 14 384 кутии цигари на стойност 64 885 лева с дължим акциз в размер на 43 979 лева. Украинецът Мартинюк е собственик на другия автомобил – „Renault Master”, където в тайник бяха укрити 17 978 кутии цигари на стойност 88 220 лева с дължим акциз в размер на 56 606 лева.

Чужденците бяха привлечени като обвиняеми за квалифицирана контрабанда в големи размери заради чистото си съдебно минало, макар стойността да изпълва критериите за особено големи размери и особено тежък случай. В хода на разследването те се признаха за виновни и сключиха споразумение, като се признаха за виновни.

Одобрените от съда споразумения са окончателни, не подлежат на обжалване и са със статут на влязла в сила присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА