Last news in Fakti

25 Ноември, 2015 16:02 954 0

Заплаха за бомба в Бургас

  • бомба-
  • бургас-
  • сигнал

Полицията беше вдигната на крак в Бургас, след анонимно обаждане за бомба в Дома на НХК.

Констатирано е, че съобщението е подадено в 13.23 ч. на дежурния телефон към УКОРС - Бургас (Общинската полиция) от мъжки глас, който от 10.19 ч. до конкретния час осъществил девет поредни обаждания с различни искания, последното свързано с отмяна на планирано детско мероприятие, предвидено да стартира от 15.30 ч. в залата на Дом на НХК, съобщи говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

С цел гарантиране спокойствието и сигурността на работещите в сградата, както и на посетителите, районът около ДНХК е отцепен от служители на Първо Районно управление – Бургас и УКОРС – Бургас.

Извършена е щателна проверка за наличие на съмнителни вещи или предмети, но такива не са открити.

Управителят на сградата е подписал протокол за поемане на отговорност, като по този начин зданието няма да бъде затворено за срок от едно денонощие, което да наложи отмяна освен на днешните събития и преместване на заседанието на Общински съвет – Бургас, планирано за утре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА