Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 11:51 1 562 0

Разследват изнудване за 600 000 лв.

  • разследват-
  • изнудване-
  • стара загора

Предстои изнудвачът да бъде привлечен като обвиняем за изнудване, придружено със заплахи

Разследват изнудване за 600 000 лв. - 1

Районна прокуратура-Стара Загора извършва разследване по досъдебно производство срещу Данаил М., на 25 г. от гр. Стара Загора, за изнудване, придружено със заплахи, съобщиха от прокуратурата.

На 25 ноември 2015 г. на територията на гр. Стара Загора е проведена полицейска реализация под ръководството на прокуратурата. По време на акцията при получаване на сумата от 1 000 лева е задържан Данаил М., който до момента не е осъждан. Той е в ареста за 24 часа по Закона за МВР. Предстои наблюдаващия прокурор да удължи задържането му за 72 часа и да внесе искане в Районен съд-Стара Загора за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

До момента е установено, че той е изнудвал друг 22-годишен младеж от гр. Стара Загора, за сумата от 600 000 лева като му отправял закани за увреждане на здравето против него и членовете на семейството му, както и за имуществото му. В рамките на около половин месец Данаил М. е изнудвал другия да му предаде парите като му изпращал съобщения и провеждал разговори по мобилния телефон със заплахи от рода на това, че знае къде са членовете на семейството му и ще увреди здравето им или имуществото му, ако не получи сумата.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора са извършени обиск, проведени разпити на свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои Данаил М. да бъде привлечен като обвиняем за изнудване, придружено със заплахи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА