26 Ноември, 2015 15:58 2 493 0

Полякът Майевски повтарял, че няма бомба

  • бомба-
  • бургас-
  • майевски-
  • поляк

Съдът определи домашен арест за поляка

Полякът Войчех Майевски, който свали с бомбена заплаха самолет на бургаското летище, на два пъти е казвал, че няма взривно устройство в себе си. Това каза самият той днес в залата на Апелативен съд – Бургас, цитиран от BurgasNews. Там беше разгледан частен протест на Бургаска окръжна прокуратура  срещу наложена мярка за неотклонение от Бургаски окръжен съд - парична гаранция в размер на 5000 лева.

Войчех отново сподели, че цялата ситуация се дължи на едно недоразумение. Стюард в самолета интерпретирал негова неуместна шега, че пътниците в полския самолет може и да не достигнат до Египет. След това при него дошла и стюардеса, която го попитала дали има бомба в себе си. "Отрекох и от своя страна я попитах дали се шегува. След малко тя отново се върна и отново ме попита дали имам бомба в себе си. Отново категорично отрекох. За съжаление вече явно е било твърде късно и след малко кацнахме в Бургас", разказа полякът.

Пред съдия Кузмонов той допълни, че имал и проблеми със здравето след случилото се. Наложило се да му правят и изследвания в болница. Самият Войчех бил отседнал при познати в Бургас, дори се открил и сметка в местен банков клон, на която негови познати и приятели да му изпратят парите за гаранция.

Прокурор Кузманов пък се усъмни в правомощията на Бургаски окръжен съд. Според него от там са си позволили да гледат делото по същество, а така съдът е надвишил правата си. Според прокуратурата Майевски е действал съзнателно, с което е застрашил сигурността на полета. Това показвали и доказателствата, а другите пътници настоявали за нов самолет, защото вече не се чувствали достатъчно сигурно. С това Войчех нанесъл и финансови щети на самолетната компания.

Неговият защитник Димчо Тодоров пък се съгласи напълно с решението на БОС. Адвокатът дори даде като пример английския ММА боец Джон Кери, който сътвори невиждан екшън в Слънчев бряг. Британецът, който подкара мотокар и разби две коли, а след това се опъна и помля цял екип полицейски служители, бил пуснат само срещу подписка. Войчех пък бил изпълнителен и изцяло сътрудничил на полицията и съдебните органи в разследването.

Съдът определи „домашен арест“ за Войчех Маевски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА