Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 13:30 1 787 0

Задържаха организирана престъпна група за документни престъпления

  • задържаха-
  • организирана-
  • престъпна-
  • група-
  • документни-
  • престъпления

Повдигнати са обвинения срещу петима участници в нея

Задържаха организирана престъпна група за документни престъпления - 1
Снимки: МВР

Задържаха организирана престъпна група за документни престъпления, съобщиха от МВР.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу петима участници в организирана престъпна група, създадена с цел документни престъпления, в т.ч. подправяне и изготвяне на неистински лични документи на преминаващи през България нелегални емигранти. Участниците в групата, на възраст от 22 до 57 години, са задържани на 26 ноември в София и Велико Търново при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. 

Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група и за документни престъпления.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2014 г. на територията на София, Велико Търново и Павликени. Членовете на престъпната група са подправяли, изготвяли и държали с цел продажба фалшифицирани лични карти, международни паспорти, свидетелства за правоуправление, баджове и други удостоверителни знаци. При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити подправени документи и на лица с арабски имена, намерени са и наркотици. 

Иззета е и униформа, която наподобява полицейска, ще се установява за какво е използвана тя. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 29 ноември 2015 г. от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА