Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 12:14, обновена 30 Ноември, 2015 15:08 1 818 8

Прокуроратурата поиска 4 години затвор за Христо Бисеров

  • дело-
  • бисеров-
  • съд-
  • сгс

Прокуроратурата поиска 4 години затвор за бившия заместник-председател на 42-рото Народно събрание Христо Бисеров.

Съдебният състав прочете обвинителния акт за данъчните и валутни престъпления и заличи двама свидетели - съпругата на Христо Бисеров, която отказа да свидетелства, защото е негова съпруга, и доведения му син Ивайло Главинков, който пък няма да дава показания, тъй като с Бисеров бяха едновременно обвиняеми в началото за пране на пари.

По-рано днес Софийският градски съд даде ход на делото срещу Христо Бисеров.

Делото не успя да тръгне през октомври, защото тогава Бисеров представи болничен лист.

Днес той се яви в съда, което даде възможност на делото да тръгне.

На влизане в съдебната зала той отклони всички журналистически въпроси с думите: "Благодаря ви за вниманието".

Христо Бисеров е приведен под наказателна отговорност за извършени три умишлени престъпления – избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности, извършено при условията на продължавано престъпление и за затаяване на истина в писмена декларация по чл. 4 ал. 2 от Закона за публичност на имущество на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадена пред Сметната палата .

През май СГС върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част и след това прокуратурата го внесе отново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 невярващия

    1 0 Отговор
    Ха да видим "СЪДИИТЕ" как ще разсмеят България!!

    Коментиран от #3

  • 2 пърпъл хейз

    1 0 Отговор
    Това е ЕЛИТА на Бълхария, тоя е само последна дупка на кавала, проблема му е, че е крал от големите батковци, за които работи.
    А ,интересно, какво ли е работил и какви пари е прал. :)
    Айде да видим дали някой може да познае?
  • 3 Буден

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "невярващия":

    Що ми се струва ,че прокуратурата ни разсмя първа!Какви са тези 4 години за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности, извършено при условията на продължавано престъпление и за затаяване на истина в писмена декларация по чл. 4 ал. 2 от Закона за публичност на имущество на лица, заемащи висши държавни длъжности, подадена пред Сметната палата .
  • 4 Текето

    0 1 Отговор
    Да побързат ,че като му гледам напредналата възраст Свети Петър може да ги изпревари!

    Коментиран от #7

  • 5 Сандокан

    1 0 Отговор
    Е ,как е възможно такова нещо.В България за убийство дават условна присъда ,а сега човека усукал някой лев и хайде в дранголника.
  • 6 темида

    0 0 Отговор
    ТОЗИ Е ПЛАТИЛ НЯКОЛКО МИЛИОНА ЕВРО ЗА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ С 4 ГОДИНИ ЗАТВОР ... ЗА ДАЛАВЕРИТЕ СИ ТОЗИ ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ ПОНЕ 30 ГОДИНИ В ЗАТВОРА И КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКИТЕ МУ ИМОТИ ...
  • 7 Мартин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Текето":

    4 години затвор за Бисеров за откраднати милиони? По тази логика Цветан Василев заслужава поне смъртна присъда за отмъкнатите 4.2 млрд. лева, нали?
  • 8 mediator37

    0 0 Отговор
    И прокурора и ..турата поотделно и в едно като "прокуроратурата" традиционно ще се провалят. Защото както казваха от една НПО , по дела , където се изисква и най-малък интелектуален напън и прокурора и турата и "прокуроратурата" ги няма никакви.
    Да не намесваме съда. Съдът няма право да се бори с престъпността. Прокурора и турата вземат заплати за да се "борят". Съдът преценява интелектуалния напън на прокурора-турата.