Last news in Fakti

1 Декември, 2015 15:04, обновена 1 Декември, 2015 19:18 3 219 0

Край на сагата! Не откриха бомба на летище София

  • бомба-
  • терминал 1-
  • летище софия

Това е поредният сигнал за изоставен багаж в столицата

Край на сагата! Не откриха бомба на летище София - 1
Снимки: БТА

Съмнителен микробус с белгийска регистрация, паркиран близо до Терминал 1 на летище София, предизвика паника и вдигна на крака полицията в столицата. След специална операция беше установено, че няма взрив.  По първоначална информация обученото куче е реагирало положително на взрив.

Чанта, извадена с робот от белия микробус, е била взривена с контролиран взрив. Служители на ДОТИ проверяват към 16,30 часа двигателя. 

Сигнал за забелязан съмнителен багаж в бус, паркиран пред Терминал 1 на Аерогара – София бе подаден днес към 12.50 часа. На място веднага пристигнаха екипи на СОБТ, гранични полицаи, пожарникари и екипи на Спешна помощ. Районът беше отцепен от служителите на реда на СДВР, бусът бе изведен на безопасно място, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Край на сагата! Не откриха бомба на летище София

В момента спецекипи, с помощта на робот, проверяват багажа на микробуса. Към 15.00 часа самоделно взривно устройство не е открито.

Засега не е открито взривно устройство в колата, поясни и главен комисар Георги Костов, който допълни, че превозното средство отговаря на определен рисков профил и затова е обект на проверка.

Проверката на куфарите продължава. Малко по-късно ще стане ясно дали наистина в една от чантите в микробуса с белгийска регистрация има поставено взривно устройство.

Край на сагата! Не откриха бомба на летище София



Терминал 1 е затворен за пътници в момента – хората не се допускат до него. Движението на Летище София към Терминал 1 е спряно още от разклона за Терминал 2, като има полицейски автомобили, които спират абсолютно всякакви коли. Има огромни задръствания.

Терминал 1 остава затворен за 24 часа, пътниците се пренасочват към Терминал 2. Но не бе организиран транспорт за пътниците.

От Столична община съобщиха, че автобусите от линия 84 временно не обслужват терминал 1. Движат се по скъсен маршрут до Tерминал 2.

Има линейки и пожарна, което е рутинно.

Край на сагата! Не откриха бомба на летище София

Стана ясно, че при обход на гранична полиция и дирекция "Сигурност" на летището микробусът е бил заподозрян. По непотвърдена информация микробусът е паркиран снощи.

Объркването, че е открита бомба дойде от Летище София, откъдето бяха съобщили пред определени медии, че вероятно е открито взривно вещество.

Микробусът, за който беше подаден сигнал, че има бомба, е бил паркиран тази нощ на Терминал 1 на столичното летище от пътник, който е заминал сутринта в 5.00 часа. Това каза пред журналисти директорът на "Гранична полиция" Антонио Ангелов.

Той потвърди, че микробусът е бил управляван от чужденец, но не уточни самоличността му.

Работата на екипите продължава. 

От 15:00 ч. до 00:00 ч. всички полети, които пристигат и заминават от Терминал 1 на летище София, са пренасочени за осъществяване от Терминал 2.

Молим пътниците да следят интернет страницата на летище София, където ще се публикува актуална информация, съобщават от пресслужбата на летището.

Считано от 01:30 часа на 02.12.2015 г., летище София ще оперира нормално и всички полети ще се изпълняват по разписание от Терминал 1 и Терминал 2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА