Last news in Fakti

29 Януари, 2016 12:18 1 219 2

Делото срещу Огнян Донев тръгна по съкратена процедура

  • огнян донев-
  • дело-
  • тръгна-
  • съкратена-
  • процедура

Прокуратурата се опита да отложи делото с искане за отвод на съда заради забавяне, но не беше приет

Делото срещу Огнян Донев тръгна по съкратена процедура - 1

След тригодишно разследване, в Софийския градски съд започна делото срещу шефа на една от най-големите фармацевтични компании у нас – Огнян Донев и финансовият директор на дружеството Борис Борисов.

Делото е за укрити данъци и тръгна по съкратената процедура.

Факти.бг припомня, че случаят е от преди близо 10 години. Тогава бизнесменът бе обвинен, че е укрил данъци за около 63 млн. лева, като не е посочил в данъчна декларация увеличение на годишния финансов резултат на основното си дружество в общ размер на повече от 400 милиона лева.

Прокуратурата се опита да отложи делото с искане за отвод на съда заради забавяне, но не беше приет.

Защитата на Донев поиска да не се разпитват всички свидетели, а само един – Цветанка Златева и вещите лица.

Тоест делото да протече по съкратената процедура. Съдът прие искането.

Преди това юрисконсултите на финансовото министерство предявиха граждански иск в размер на 62 779 725 към Донев и 7 483 105 лева към Борис Борисов плюс законната лихва, тъй като толкова били вредите на държавата.

"Не съм нарушавал закона, не мога да си обясня обвиненията, но е факт и съм много доволен, че независимо от 4 годишното малтретиране успяхме да запазим всички 10 хиляди работни места без да съкратим нито един служител", заяви Донев след края на първото заседание по делото срещу него.

"Материята е много специфична и не е достъпна за широката аудитория, затова разчитаме на вещите лица", обясни още той по повод това, че той и защитата му поискаха делото да се гледа по съкратена процедура.

Делото продължава на седми март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шефьор

    0 0 Отговор
    Оги, е как не си нарушавал закона? Чети Закона за корпоративно подоходно облагане, там е заровено кучето.
    Материята не е достъпна за теб, доста хора само като чуха казуса го решиха, ама за теб не е. Ти си за затвора 62 милиона лева и тоя Борис Борисов.
  • 2 наблюдаващ

    0 0 Отговор
    тоя мошенник нищо го не лови
    чадърът му е голям и много добре промазан
    ха да видим какъв ще бъде краят на този пореденсъдебен фарс