8 Февруари, 2016 10:29 4 083 14

При въоръжен грабеж на инкасо един от обирджиите бе прострелян смъртоносно

  • въоръжен грабеж-
  • инкасо автомобил-
  • прострелян-
  • обирджиите

В инкасовия автомобил е имало 140 000 лв.

Истински екшън се разигра тази сутрин при опит за въоръжен грабеж на инкасо автомобил. Има един загинал, другият обирджия е задържан. На 08.02.т.г. около 08.55 ч. в Районно управление - Средец е получено съобщение за въоръжен грабеж от двама мъже, извършван спрямо инкасо автомобил, превозващ пенсии, паркиран пред пощенски клон, разположен на ул. „Христо Ботев” № 12 в Средец, съобщиха от полицията в Бургас.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, които констатирали, че охраната на инкасо автомобила оказала съпротива, тъй като забелязала, че нападателите са въоръжени с пистолет. Охранителите простреляли единият от нападателите, който заедно със съучастникът си се опитал да избяга, но на около 200 м. паднал на улицата и починал. Вторият нападател успял да се укрие, но броени минути по-късно, в резултат на бързите заградителни мероприятия, предприети от полицейските служители, е задържан и отведен в Районно управление – Средец.

Констатирано е, че нападателите са – 20 годишния Бойко Борецов от Бургас и 20 годишния му братовчед Христо Борецов от Черноморец, който е и загиналия.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец.

Нападателите, които не успяха да оберат инкасо автомобил в Средец са били изключително агресивни, разказаха свидетели на кървавия екшън пред репортер на Gramofona.com.

Жена, която е била по това време в пощата чула шум и викове. Когато излязла, видяла, че охранителите са със следи от побой и се опитват да отблъснат нападателите. Жената започнала да вика за помощ, но докато навън излязат и други хора, единият от охранителите успял да стреля.

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас е започнало досъдебно производство по случая. Според прокуратурата инкасо автомобилът е бил паркиран пред сградата на Български пощи в града.

Двама охранители са приети в Спешното отделение на бургаската многопрофилна болница след схватка с нападателите с травми по главата. Пострадалите са на възраст 37 и 57 години.

Към момента се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани множество свидетели и назначени експертизи.

В следобедните часове стана ясно, че пълни самопризнания за извършения опит за въоръжен грабеж на инкасовия автомобил в Средец е направил задържаният 20 - годишен бургазлия Бойко Борецов, съобщават от апелативната прокуратура в Бургас.

В автомобила, паркиран пред пощенския клон на града, е имало 140 000 лв., предназначени за пенсии на хората от региона. Според информацията Бойко Борецов бил въоръжен със спрей и газов пистолет. Целта била той да отклони вниманието на охранителите, докато братовчед му – Христо Борецов се качи зад волана на инкасо автомобила. Както вече съобщихме, охранителите на специализирания превоз оказаха  съпротива и със законно притежаваното си оръжие простреляха смъртоносно Христо Борецов, също на 20 години. Родственикът му успя да се укрие, но броени минути по-късно, при бързо организираните заградителни действия Бойко Борецов бе задържан и отведен в РУ–Средец.

В утрешния ден предстои гледане на мярката му за неотклонение пред състав на Бургаския окръжен съд. Намереният в нападателите пистолет е даден за експертиза. Охранителите са разпитани и освободени, срещу тях не е повдигнато обвинение, уточняват от Апелативна прокуратура. От досега събраните данни ще бъдат отделени материали и ще се образува ново дело за смъртта на Христо Борецов. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец, образувано е досъдебно производство

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тод

    0 1 Отговор
    млади и неопитни
  • 2 точно така браво

    0 0 Отговор
    ТОЧНО ТАКА Е ВРЕМЕ ДА ПОСТЪПВАМЕ С ВСИЧКИ КРАДЦИ! ДА СЕ РАЗРЕШИ ВСЕКИ ДА ИМА ОРЪЖИЕ И СТИГА ВЕЧЕ С ЦИГАНСКИТЕ НАБЕЗИ ПО СЕЛАТА И ОГРАБВАНЕТО НА ПЕНСИОНЕРИ! ЩОМ ВЛАСТТА МАЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ГИ ОЗАПТИ, ВРЕМЕ Е КАТО В АМЕРИКА НИЕ ДА МОЖЕМ ДА СЕ ЗАЩИТИМ!
  • 3 BRABUS

    0 0 Отговор
    Жалко,че са пропуснали втория!
  • 4 КИРЕТО

    0 0 Отговор
    Eто това е правосъдие,единия директно в гроба,а на другия да му бъдат отрязани ръцете.И няма нужда българския съд(платени търтеи) да харчи парите на данокоплатеца.
  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор
    Големи издирвателно оперативни действия. Добре че са се намесили цивилни граждани за да го задържат.
  • 6 некойси

    0 0 Отговор
    Възмездие на момента! Правосъдната ни система издиша отсякъде. Келешите щяха да бъдат оправдани.
    Новината да послужи за назидание на следващите кандидат печалбари.
  • 7 Атанаска Васкова

    0 1 Отговор
    На протест заради убийствата на младежи в страната! Нека се обединим с Враца! Пистолет имали..дрън-дрън няма такова нещо, както и оня врачанина не налитал с бокс? Отиват си добрите деца, ей така бадева.

    Коментиран от #8

  • 8 мухаха

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Атанаска Васкова":

    Да е.. и добрите ти деца, на такива само трепани на място, без съд. А ако бяха утрепали някой от охраната, или цивилен. колко майки и деца щяха да реват.????Ааа, и да не мислиш, че охранителите се кефят на това, че са убили човек, те си остава жертва до края на живота си, ами свидетелите и те.
  • 9 Хр Христов

    0 1 Отговор
    Браво на охранителите - така трябва да се действа и нека ги наградят!
  • 10 Раптор

    0 0 Отговор
    До коментар Но.7:
    Танаске Васкова -от кога добрите деца атакуват инкасо МПС-та!??
  • 11 Maurice

    0 0 Отговор
    И мухъхъ и гъщеръ са бг индивиди, неможещи да схванат иронията в коментара на "Танаска". 20 годишните младежи днес са предимно неграмотни, наркомани, алкохолици.....! Тодор е на мястото си, както и Христо Борецов. Всеки, който мисли по различен начин е болен мозък.
  • 12 Найденов

    0 0 Отговор
    Да проверят, дали тези разбойници не са извършили и другите обири напоследък в Бургас и региона!
  • 13 tyler durden

    0 1 Отговор
    Жалко за момчето , омръзнало му е да работи за 4-500 лева... А вие защо с такава злоба към поколението ни , били са със спрей лошо е да се радвате на смъртта на млади хора независимо какви са

    Коментиран от #14

  • 14 Атанаска Васкова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "tyler durden":

    Какъв спрей? Искам "Малиция" най вероятно.