Last news in Fakti

8 Февруари, 2016 17:13 3 968 11

Мартин Чоков от Галиче отива на съд

  • мартин чоков-
  • галиче-
  • съд

Внесен е обвинителен акт срещу Мартин Чоков от село Галиче за побой, съобщиха от прокуратурата. 

Районна прокуратура – Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт срещу 18-годишния Мартин Чоков, син на кмета на селото Ценко Чоков, за причиняване на лека телесна повреда на Радослав Илиев (на 19 години) от село Галиче по хулигански и расистки подбуди и след като е осъждан за причиняване на средна телесна повреда.

Инцидентът е станал на 12.01.2016 г. на улица в село Галиче, където пострадалият бил застигнат от джип, управляван от Мартин Чоков. Без никаква причина обвиняемият е започнал да обижда Илиев, акцентирайки на етническия му произход. След това слязъл от колата и му нанесъл удари в лицето с юмрук. Радослав Илиев паднал по гръб, удряйки главата в тилната част в камък. Чоков имал намерение да извади бухалка от автомобила си, за да продължи побоя, но тези негови действия били спрени от возещия се в колата негов приятел.

Пострадалият се опитал да се изправи, но не успял и останал да лежи известно време на земята до пристигането на негов близък, който го закарал в Спешния център в гр. Враца. Лекарите констатирали мозъчно сътресение, поради което бил подаден сигнал до РУП - Враца за постъпило лице след нанесен побой.

Изготвената по досъдебното производство съдебно - медицинска експертиза сочи, че пострадалият Радослав Илиев е получил ограничено линейно счупване на тилната кост в дясно с надлежащ оток на меките тъкани, дискретен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки с оток, както и оток на дясна буза. Тези наранявания са окачествени от вещите лица като лека телесна повреда.

Разпитан в хода на разследването Чоков не се признава за виновен. Спрямо пострадалия и родителите му била взета мярка за защита – лична физическа охрана, поради опасения от натиск от бащата на обвиняемия.

След образуването на досъдебното производство РП – Бяла Слатина внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение на обвиняемия Чоков „задържане под стража“, но Районният съд не го уважи и определи мярка за процесуална принуда – „гаранция в пари“.

Това е поредното престъпление, извършено от Мартин Чоков. В районен съд – Бяла Слатина е внесен обвинителен акт срещу него отново за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Мартин Чоков вече е осъждан условно, като настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на наложено наказание „лишаване от свобода“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 3 Отговор
    От къде Мартин Чоков има джип? На 18 години е бил миналата или новата година. Стига сте ни занимавали с тези хора. Има си институции за това.

    Коментиран от #5

  • 2 TODOR STOYANOV

    4 1 Отговор
    ХАХАХА...АМА ТОЯ БИЛ ГОЛЯМА КИФЛА ВЕ...КАК СЕ СНИМАЛ С ИМА, НЯМА ХИЛЯДА КИНТА...ЕГАТИ ВЪРВЕЖНИЯ

    Коментиран от #7

  • 3

    5 1 Отговор
  • 4 krali marko

    4 1 Отговор
    Време е самозабравилия се младеж да влезе да излежава наказанията си в затвора, защото следващия път може да има трупове.

    Коментиран от #6

  • 5 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Бедна ти е фантазията, 18 годишни пишлемета карат чисто нови Mercedes-и и BMW-та в днешно време и Audi-та A8-ци...кво знаеш ти
    Те да не са сиромашки чеда като теб и мен, че да татъркат стари гробове по на 15-20 години. Баща му е кмет на Галиче, престъпник от класа
  • 6 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "krali marko":

    Така е, нека да го пуснат при циганите в затвора, да му пукнат ауспуха
  • 7 Кобрата

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "TODOR STOYANOV":

    Ми снимай е с повече тогава, щом си голям паралия
  • 8 FR V

    1 0 Отговор
    Има същата тъпа чалгаджийска физиономия като на баща си.
  • 9 mediator37

    0 0 Отговор
    Сего ние какво, ще защитаваме циганина ли ? Невинния циганин, който ей така без нищо, Чоков го набил. За кой ли път се убеждавам, че не сме народ, а мърша. И уникални глупаци, които освен да ни бият циганите друго не заслужаваме, защото сами си го просим.
    И странно как едва сега се артикулира ясно и недвусмислено, че битият е циганин. Защо медиите до сега мълчаха по въпроса кой, какъв е битият ?
    Повръща ми се от мръсните ви комунистически коментари, да мразим, който има коли и пари.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 пурко

    0 0 Отговор
    на тая възраст да се снимаш с купчина пари направете си извода Вие умни хора и като знам кой ще го съди в Б.Сл. съдия Шабански Кинова прокурор дано ама на дали