Last news in Fakti

9 Февруари, 2016 10:20 2 996 7

Цацаров иска снемане имунитета на депутат

  • сотир цацаров-
  • иска-
  • снемане-
  • имунитета-
  • депутат

Иван Миховски от ГЕРБ е шофирал пиян и е блъснал пешеходка

Цацаров иска снемане имунитета на депутат - 1
Снимка: БТА

Днес, главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ПП ГЕРБ Иван Миховски.  Искането е във връзка с проверка на Софийска градска прокуратура за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при пътно - транспортно произшествие.

Събраните в хода на проверката данни сочат, че народният представител Миховски е осъществил състава на престъпление по транспорта.

На 2 октомври 2015 г. около 19.50 часа в гр. Троян по ул. „Васил Левски“ Иван Миховски управлявал лек автомобил „Mercedes S350“ с посока на движение от центъра на населеното място към гр. Ловеч. По същото време в гр. Троян, по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ се движила пешеходка. Достигайки кръстовището между ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Васил Левски“, жената предприела пресичане на пътното платно на ул. „Васил Левски“. Движейки се с несъобразена скорост, Миховски я блъснал, с предната лява част на автомобила си. По този начин народният представител причинил по непредпазливост средна телесна повреда на пострадалата, изразяваща се във фрактура на горно и долно рамо на дясно пубисна кост, довело до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца.

Иван Миховски бил изпробван за употреба на алкохол с техническо средство - дрегер „Алкотест“, който отчел положителен резултат, а именно 0,48 промила на хиляда. На Иван Миховски е съставен aкт за установяване на административно нарушение от 2 октомври 2015 г. за нарушение на чл. 116 от Закона за движение по пътищата. Актът е подписан от Миховски без възражения.

Законова пречка за наказателното преследване на Иван Миховски е обстоятелството, че към настоящия момент същият е народен представител в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползва с имунитет.

Главният прокурор е сезирал Народното събрание на Република България, тъй като съгласно Конституцията в тези случаи Парламентът е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършеното от народния представител престъпление от общ характер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Колю

    0 0 Отговор
    Сега нашите чевръсти депутати докато му свалят имунитета на пияндурника,то със сигурност мандата на Цацаров ще свърши.
  • 2 Кольо

    0 0 Отговор
    НЯМАТ право да го закачат! Човечецът е депутат и то от ГЕРБ .....
  • 3 Гого

    0 0 Отговор
    Нанесъл средна телесна повреда по непредпазливост, а не поради пиянство. Браво законотворците карат пияни мачкат електората, като че ли няма да има повече избори.Така се дава пример за младите.
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ако съм на мястото на депутата ще осъдя без проблем медията,която употребява по мой адрес квалификацията "ПИЯН".Черно на бяло е записано в акта на КАТ че наличието на алкохол в кръвта е 0,48 промила,което Е РАЗРЕШЕНО ОТ ЗАКОНА И НЕ СЕ САНКЦИОНИРА!Колкото до "средната телесна повреда" -наказанието е глоба и евентуално отнемане на някакви точки и то при стриктно изясняване дали пешеходката е пресичала на "зелено"/ако е имало светлинни указания на кръстовището/,дали е била на пешеходна пътека,дали самата тя не е употребила алкохол, и т.н.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    провери си коня, да не е пил и той :)))

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Не само че е пил,ами и в момента двамата си пием "марково"..и пеем "Море сокол пие вода на Вардарооо":)
  • 7 хитлер

    0 0 Отговор
    направо я вкарайте в затвора,не знае ли че като минава депутат трябва да се качи на тротоара , да свали шапка и да се поклони.