9 Февруари, 2016 14:25 1 436 1

Отложиха мярката на обвиняемия за атентата срещу Алексей Петров

  • алексей петров-
  • роман логвиненко-
  • мярка-
  • отложиха-
  • обвиняемия-
  • атентат

Роман Логвиненко срадал от хепатит C, имал затъмнения в белия дроб и е с изваден далак

Отложиха мярката на обвиняемия за атентата срещу Алексей Петров - 1
Снимка: Прокуратура, Роман Логвиненко

Софийски апелативен съд отложи разглеждането на мярката за неотклонение на украинския гражданин - Роман Логвиненко, задържан по обвинение за опит за убийството на Алексей Петров.

В днешното съдебно адвокатът на подсъдимия представи 9 броя медицински документи на руски език, удостоверяващи наличие на здравословни проблеми. Според документите той страда от хепатит C, има затъмнения в белия дроб и е с изваден далак. Съдът прие писмените доказателства, като назначи превод на документите на български език и съдебно - медицинска експертиза на задържания, въз основа на която да се направи заключение за неговото актуално здравословно състояние и възможността му за престой в ареста.

Следващото заседание по делото ще се проведе на 16 февруари 2016 г.

Факти.бг припомня, че Роман Логвиненко беше задържан на 31 януари 2016 г. на ГКПП Русе - Дунав мост при влизане в страната. Той е част от групата, извършила неуспешният опит за убийство на Алексей Петров през октомври миналата година. Другите трима негови съучастници – Балков, Темпинский и Чорний, украински граждани, се издирват от Интерпол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    0 0 Отговор
    Време е в България здравословното състояние на престъпниците да се разглежда след издаване на присъдите.
    Всички престъпления се извършват от болни хора и е време да се промени закона.
    Да се грижат за тях след делата за които се харчат народни пари и без значение българи ли са или чужденци.