9 Февруари, 2016 17:56 1 792 6

Повдигнаха обвинения по делото за убийство във ферма

  • обвинения-
  • делото-
  • убийство-
  • фермата

Установена е самоличността на нападателите, оказали се впоследствие пострадали

Установена е самоличността на нападателите на фермерите от с. Устина. Те са баща и син от пазарджишко село. Бащата е бил осъждан за убийство и въоръжен грабеж.

Около 06,00 часа на 08.02.2016 г., пред селскостопанските постройки на ферма в местността „Тепелика“ /между гр. Кричим и с. Устина/, Йордан Г. /на 51 г./ и Петър Г. /на 27 г./ нападнали фермерите Георги К. и Димитър К. Нападателите били въоръжени с метални тръби и боксове, като носели и качулки на главите си.

При физическия сблъсък помежду им, Димитър К. произвел два изстрела с пистолет, като куршумите попаднали в телата на нападателите. На последните бил нанесен и побой, в резултат на който Петър Г. починал, а Йордан Г. и към момента се намира в тежко състояние в лечебно заведение.

На Георги К. и Димитър К. са повдигнати обвинения за убийство в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалите с насилие или т.нар. афект.

Спрямо обвиняемите са взети мерки за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 5 000 лева за Димитър К. и 10 000 за Георги К.

Разследва се версията, че нападателите са били наети срещу заплащане от трето лице за нанасяне на побой на фермерите. При извършеното в дома им претърсване и изземване са били открити и иззети пари.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слонобикотръбозъб

    0 0 Отговор
    И сега като един обикновен гражданин на Република България ПИТАМ.Това превишени действия ли са на собственика,който е бил в неизбежна самоотбрана или крадеца винаги е с права а ограбения няма такивааааааа? Тази измет трябва да се мачка всеки БОЖИ ден и час докато не разбере,че това,което не е твое не трябва дори да си помисляш,че ще притежаваш.
  • 2 adolf

    1 0 Отговор
    Убит е убиец на свобода, от работещи българи, които си пазят препитанието. ТЕЗИ ФЕРМЕРИ ТРЯБВА ДА ГИ ПОДКРЕПИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ
  • 3 Любо

    0 0 Отговор
    ЕЕЕ...Вярно че няма такава държава...Тази съдебна власт не разбира ли
    че по този начин застава зад престъпниците и ги закриля..Нямам думи..
  • 4 Zax

    0 0 Отговор
    Време съдебната влат да се стегне за да не я стегне народа...
    Да не се окаже след 1-2 експертизи че всъщност убитите са били туристи на излет както се оказа че момчето от Враца е с проблеми със сърцето ?
  • 5 УУУУУУ

    0 0 Отговор
    След като куршумите не са направили безопасни нападателите се наложило и физическа проява .И къде е нарушаване на закона .Стопаните могат да бъдат сигурни за живота си само когато нападателите не мърдат.И сега ще излезе че жертвата е починала от побоя а не от неизбежната стрелба...Властите бързо са им прибарали паричките за гаранция....
  • 6 Адвокат

    0 0 Отговор
    Да доста са превишили правата си ! След изтрелите които също не се допускат в двора на даден имот не сме в Америка...но да речем че не са имали друг избор , след това единият нападател е бил обезобразен от бои с тръба и умира в агония по особенно жесток начин , бащата по същия начин след изтрела е пребит и обезобразен и умира след това в болницата ! След изтрелите са били умишлено убити,а собствниците е можело да извикат полиция едва ли след куршум в коремите е можело да застрашат по някакав начин собствниците!!!