Last news in Fakti

10 Февруари, 2016 18:45 2 183 3

Арестуваха над 100 души от италианската мафия

  • сицилия-
  • мафия-
  • италия-
  • полицейска акция

Сред задържаните има и жени

100 души са били арестувани от италианските власти по време на антимафиотска акция, съобщава Ройтерс.

Заподозрените, членове на мафиотски клан, базиран в източния сицилиански град Катания, са арестувани в сряда по обвинения в рекет, изнудване и трафик на наркотици, съобщиха от полицията.

В изявление на карабинерите се казва, че арестите по време на операцията са оголили позициите на семейство Лаудани в Сицилия, континенталната част на Италия, както и в чужбина.

Сред арестуваните има и жени, за които полицията твърди, че са поели юздите на мафията след като мъжете им са били задържани. Те са обвинени за създаването на фонд за подпомагане на семействата на членове на клана, които са в затвора.

Операцията е все още в ход и повече подробности ще бъдат обявени по-късно, съобщиха от полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Поне 100 и от нашата да арестуват, всички включително и децата в детската градина знаят кои са и къде се намират.
  • 2 ити

    1 1 Отговор
    Дори в Италия родината на мафията периодично правят такива акции, макар че отворените "ниши" след време явно пак се запълват.
    Тук обаче няма, как да се самоарестуват !
  • 3 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    В ИТАЛИЯ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ.ЗАЩОТО ИМАТ СТАБИЛНА СЪДЕБНА СИСТЕМА.ДОРИ ЕДИН ИЗВЕСТЕН ПРОКУРОР ИЗЯВИ ЖЕЛАНИЕ ДА ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ В БОРБАТА СРЕЩУ МАФИЯТА.САМИ ДА СЕ ОСЪДЯТ НЕ СТАВА .А САМИЯТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ГИ ПРИКРИВА И НЕ ДОПУСКА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ.ЗАЩОТО И ТОЙ Е ОТ МАФИЯТА.