Last news in Fakti

10 Февруари, 2016 18:36 1 602 0

Обвиненият за побой над журналист остава в ареста

  • стоян тончев-
  • обвинен-
  • журналист-
  • остава-
  • ареста
Обвиненият за побой над журналист остава в ареста - 1
Снимка: БТА

Оставиха в ареста Мартин Душев, който е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда на поморийския журналист Стоян Тончев, съобщиха от прокуратурата.

Окръжен съд – Бургас потвърди Определението на Районния съд в Поморие и остави в ареста Душев. Той е привлечен като обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди на Стоян Тончев.

По така повдигнатото обвинение законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 10 години.

Прокурорът бе категоричен, че е налице обосновано предположение, че Душев е извършител на престъплението, в което е обвинен. Той мотивира твърдението си, че по телескопична палка намерена в автомобила на Душев са намерени следи от неговото  ДНК, както и от това на пострадалия.
Прокурорът добави, че е налице възможност Душев да се укрие или да извърши друго престъпление. Тази възможност се предоставя от тежестта на извършеното престъпление, както и от факта, че то е извършено с особена жестокост. Прокурорът се мотивира и с факта, че Душев е осъждан на два пъти, единият от които за грабеж.

Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и остави Душев в ареста.

Определението на Окръжен съд – Бургас не подлежи на обжалване.

Факти.бг припомня, че журналистът от Поморие Стоян Тончев беше жестоко пребит вечерта на 14 януари. Двама непознати мъже го нападнаха и пребиха с бухалки. След побоя 31-годишният мъж бе настанен в бургаската болница със счупен нос, отоци по лицето и тялото, рани в областта на главата, комоцио, изкривена челюст и множество травми.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА