Last news in Fakti

12 Февруари, 2016 16:32 1 379 1

Врачки върлуват в Ямбол

  • врачки-
  • върлуват-
  • ямбол

Зачестяват оплакванията на възрастни жители на Ямбол за кражби и измами от гадателки и врачки. От полицията предупреждават гражданите да не допускат в дома си непознати и да не им дават пари по никакъв повод, съобщи БНР.

73-годишна жена е дала 2000 лева, за да й бъде развалена магия. До измамата се стигнало, след като тя срещнала в близост до църквата в центъра на града две жени на около 30 и 50 години от ромски произход. Те се представили за врачки и убедили потърпевшата, че има направена магия й е необходимо да отидат в дома й, за да я развалят. След като отишли в апартамента й, в продължение на около час “врачките” разсейвали домакинята с различни искания за гарантиране развалянето на магията, докато задигнали 2000 лева. Малко след като си тръгнали възрастната жена установила липсата на парите и потърсила помощ от полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Не са рядкост и кражбите направо на улицата, затова от полицията призовават, особено възрастните жени да не се доверяват на непознати и да проявяват по- голяма бдителност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко

    0 0 Отговор
    Аз , ще я пусна да влезе, но ми е много любопитно тази циганка как ще излезе.....