Last news in Fakti

17 Февруари, 2016 16:56 1 472 0

Оставиха в ареста Борецов, опитал да обере инкасо

  • бойко борецов-
  • оставиха-
  • ареста-
  • обере-
  • инкасо

Той за пореден път обяви, че не е знаел, че покойният му братовчед е въоръжен

Оставиха в ареста Борецов, опитал да обере инкасо - 1
Снимка: БТА

Бургаският апелативен съд остави без уважение искането и остави в ареста Бойко Борецов, опитал да обере инкасо в Средец, съобщиха от съда.

Той е обвинен за това, че на 8 февруари 2016 г., в 9 ч., в гр. Средец, Област Бургас, действайки като съизвършител, в съучастие с Христо Борецов (съизвършител, починал същия ден) направил опит да отнеме чужди движими вещи – сумата от 125 000лв., собственост на НОИ с намерение противозаконно да ги присвои. За целта Борецов е употребил сила, бил е въоръжен с пистолет. Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини.

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Прокурорът определи жалбата на Борецов като неоснователна, а определението на първата съдебна инстанция, като правилно и законосъобразно. Представителят на държавното обвинение поиска от съда Борецов да бъде оставен в ареста. Той мотивира искането си с факта, че може да бъде направено обосновано предположение, че Борецов е автор на престъплението. Предположението е подкрепено от събраните до момента доказателства, извършените огледи на местопроизшествието, както и разпитите на свидетели. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Борецов може да извърши ново престъпление или да се укрие, като тази възможност се обуславя от предвиденото в закона изключително тежко наказание за извършеното.

Бойко Борецов пък за пореден път обяви, че не е знаел, че покойният му братовчед е въоръжен. Пред магистратите той бе категоричен, че не е носил в себе си пистолет.

„Бях подведен! Съжалявам за случилото се!“, заяви в съда Борецов. Той и адвокатът му настояха Борецов да остане под домашен арест.

Адвокатът му счита, че той няма да се укрие и ще идва на всички съдебни заседания редовно. За пореден път защитникът на Борецов представи пред съда и чистото съдебно минало на доверителя си и това, че той е трудоустроен.

Съдът обаче се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Борецов да бъде задържан под стража.

Определението на Апелативен съд - Бургас не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА