Last news in Fakti

26 Февруари, 2016 17:23 1 977 2

Задържаха непълнолетен, прострелял 15-годишно момче

  • задържаха-
  • непълнолетен-
  • прострелял-
  • 15-годишно момче

Пострадалият е откаран в болница, към момента няма опасност за живота му

Задържаха непълнолетен, прострелял 15-годишно момче, съобщиха от СДВР.

В 15.40 часа в полицията бил получен сигнал, че пред сградата на столично училище в кв. „Княжево“, е простреляно момче. Веднага към мястото са изпратени екипи на столичната полицията и бърза помощ. Установена е самоличността на пострадалото момче – на 15 години, което е откарано в болница и настанено за лечение. То е простреляно един път в областта на таза. Няма опасност за живота му. Родителите на момчето са уведомени.

Веднага стартирали оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя на престъплението. Минути по-късно, 16-годишният е открит и задържан в дома му. По първоначални данни причина за агресията бил скандал между двамата.

По непотвърдена информация, между двете момчета е тлеело напрежение от доста време. Стрелецът е бивш ученик на училището, пред което се е разиграла случката. Установено е, че е взел пистолета от вуйчо си. Оръжието е законно притежавано от мъжа. Вероятно е обаче да не е съхранявано добре.

Криминалисти продължават работата по случая, продължава и огледът на място, както и установяването на всички обстоятелства около случая.

Във връзка с инцидента с простреляния ученик в София, Ви уведомяваме, че заместник-министър Диян Стаматов е на мястото на произшествието, за да разговоря с ръководството на училището и да предприеме необходимите действия за организиране на психологическа помощ на съучениците на момчето, съобщиха от Министерство на образованието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАКХ

    0 0 Отговор
    Едни се бият, други се пуцат - естествен подбор....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.