Last news in Fakti

19 Март, 2016 21:44 1 434 1

В Хасково задържаха бежанци от Ирак

  • бежанци-
  • хасково-
  • полиция
В Хасково задържаха бежанци от Ирак - 1

Десет възрастни и пет деца, преминали незаконно границата са задържани при операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Хасково, съобщават от пресцентъра на МВР.

В петък криминалистите проверили стопански постройки в района на язовир близо до с.Криво поле. Чужденците са открити в една от сградите, по техни данни те са от Ирак. В постройката бил и 25-годишен жител на харманлийското с.Шишманово, който трябвало да ги пази през нощта. При огледа, в една от постройките проверяващите намерили пакет с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин /2 грама/. В помещението  бил и 47-годишен хасковлия, а в паркираната му отпред кола „Ланд Ровър” полицаите намерили 3 опаковки твърдо бяло вещество на топчета, с общо тегло 0,800 кг. амфетамин.

По време на проверките, към пристройките наближил и лек автомобил „БМВ“, чийто водач, като видял полицейските служители спрял внезапно, след което форсирал двигателя и потеглил към  полицаите.

Криминалистите произвели няколко предупредителни изстрела във въздуха. В хода на незабавно организираните  издирвателни действия са задържани двама мъже – харманлиец /22 г./ и 20 – годишен от с.Преславец, заподозрени като съпричастни към незаконното подпомагане на чуждите граждани да пребивават на територията на страната. Иракчаните са предадени на служба „Миграция”, а българските граждани са задържани до 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЯНША

    0 1 Отговор
    Да ви обясня как се "откриват" тези "бежанци" - още от ТАТОВО време си има семейно предаване на доносничеството. Няма как полицията да патрулира навсякъде - ходят по сигнали! Киро е чул от Пена клюкарката, че в магазина на Рада и Пешо "Тарикатите" са дошли да си купят хляб непознати - веднага се звъни на Симо пъдаря да дойде да види що за чудо става в тея времена размирни... Северна Корея да ни яде доматите с колците!