Last news in Fakti

23 Март, 2016 21:17 2 518 1

В Италия започна мега процесът срещу калабрийската мафия

  • калабрийската мафия-
  • иралия-
  • мафия-
  • ндрангета-
  • дело-
  • съдебен процес-
  • реджо емилия

Сред 147-те обвиняеми има бизнесмени, политици и бивш футболист

В северния италиански град Реджо Емилия започна най-големият процеса по обвинения в организирана престъпност, който Италия е виждала.  Съдебният процес е свързан с калабрийската мафия Ндрангета, действаща в северната италианска област Емилия Романя, съобщи агенция АНСА.

Сред 147-те подсъдими има бизнесмени, политици и дори двама китайски граждани. Те бяха арестувани по време на т.нар. разследване "Емилия", което доведе до арести и обвинения през декември 2015 г.

Сред обвиняемите е бившият футболист Винченцо Якуинта, който игра за Ювентус и за Адзурите, когато Италия спечели Световната купа през 2006 г. Бившият нападател е обвинен в незаконно притежание на оръжие с утежняващи вината обстоятелства, свързани с облагодетелстване на дейността на мафията. Баща му Джузепе Якуинта също е на подсъдимата скамейка по обвинения в рекет.

Финансови активи, бизнес имоти и предприятия на обща стойност 330 милиона евро също са били иззети по време на разследването.

Властите са повдигнали различни обвинения, сред които сдружаване от престъпен тип, изнудване, притежаване и нелегално разпространение на оръжие, регистриране на фалшиви стоки, пране на пари, издаване на фактури за несъществуващи сделки и т.н.

Ндрангета е считана за най-влиятелната престъпна група в Италия, превъзхождайки сицилианската и неаполитанската мафия предимно заради доминиращата си роля в европейския трафик на кокаин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емо73канар

    0 0 Отговор
    А в България кога ??? Знам едно място на което понякога се събират 240 мафиота, ако някой го интересува да пита.