Last news in Fakti

1 Април, 2016 12:52, обновена 1 Април, 2016 19:55 3 024 6

Опит за палеж на автомобил на депутат пред парламента

  • кола-
  • палеж-
  • парламент-
  • депутат
Опит за палеж на автомобил на депутат пред парламента - 1
Снимка: Нова телевизия

Младеж опитал да запали депутатски автомобил пред сградата на Народното събрание, съобщи Нова телевизия.

Младият мъж с раница се появи изненадващо до парламента и също толкова изненадващо насочи горелка срещу една от паркираните депутатски коли.

Преди да продължи с огнената атака, мъжът беше задържан от полицаите, които стояха на пост в района.  Действията му обаче изненадаха униформените и уплашиха служителите в парламента.

Мъжът изглежда се е подготвял за огнената атака. Освен заредената с бензин, както твърди раница, нападателят се беше погрижил за собствената си сигурност, носейки огнеупорни очила.
Двете гуми на автомобила са леко обгорели, служителите на НСО успяха бързо да извадят пожарогасител и да угасят пожара преди да е обхванал целия автомобил.

„Не знаеш ще гръмне ли, няма ли да гръмне”, обяснява Кирил, шофьор на Народното събрание.

„Нищо фатално не е станало. Хората са живи и здрави”, обяснява Цветеслав Георгиев, шеф на автопарка на Народното събрание.

Според служителите на Народното събрание, атаката не е била срещу конкретен депутат, защото автомобилът превозва всички и не се ползва персонално.

„Това е обща кола, вози всичките. Те са били в редица, а тя е първата. Не е изборно, просто е била първа”, обяснява Цветеслав Георгиев, шеф на автопарка на Народното събрание.

Огненият нападател прекара около половин час, затворен в постройката зад парламента, в компанията на няколко служители на реда. А после мълчаливо беше откаран в районното управление.

Раницата, която полицаите изтръгнаха от гърба му, лежа в тревните площи в продължение на повече от два часа, а около нея се усещаше силна миризма на бензин. Около 3 следобед огненото оръжие беше прибрано на сигурно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Пиша му 6 за намерението и 2 за изпълнението. Глупава постъпка, освен ако не е нещо нагласено.
  • 2 big cho

    0 0 Отговор
    НЕ КОЛИТЕ,ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ.ДРУГИЧТ ПЪТ ЗАПАЛИ ОНЕЗИ,КОИТО СА ВЪТРЕ.УСПЕЖ И БРАВО.
  • 3 даамане

    0 0 Отговор
    Защо го защитавате? Откъде знаете какво е намислил, ами ако беше влязъл в метрото и подпалил хората там? Ами ако децата ви и роднините ви бяха там. За мен той е терорист, който можеше да запали каквото и когото си поиска и затова трябваше да бъде застрелян на място!

    Коментиран от #6

  • 4 CCCP

    0 0 Отговор
    Браво на човека аз го подкрепям.
  • 5 ЛЕДФ

    1 0 Отговор
    Тоя да не се е учил при Октай Енимехмедов, дето отиде с газов пистолет да гърми ДоганЯ?!
  • 6 големи яйца

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "даамане":

    В грешка си,терористите се возят в тези коли.