Last news in Fakti

12 Май, 2016 13:33 1 863 4

Биячите от Раднево окончателно остават в ареста

  • раднево-
  • биячи-
  • окончателно-
  • остават-
  • ареста

Срещу тях е повдигнато обвинение за опит за убийството по хулигански подбуди

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Старозагорския окръжен съд и остави в ареста обвиняемите за побоя в Раднево Динко Асенов, Калчо Иванов, Антон Иванов и Стефан Иванов. Срещу тях е повдигнато обвинение за опит за убийството по хулигански подбуди. 

Те обжалваха решението на Старозагорския окръжен съд за задържането им под стража и искат да бъдат пуснати на свобода.

Съдът не прие предоставените от адвоката на обвиняемите Владимир Димитров нови доказателства, както и отказа да бъде назначена нова медицинска експертиза.

Според съда събраните на този етап доказателства обосновават в достатъчна степен извода, че обвиняемите са извършили деянието, в което са обвинени, и че ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка, съществува опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Определението е окончателно и не може да бъде обжалвано. За престъплението, в което са обвинени Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Факти.бг припомня, че побоят предизвика вълна от гняв в Раднево и цялата страна.

Ромският тартор от Раднево Калчо Иванов – Сурай се чувства безнаказан и със сигурност се ползва с протекции от властта, казаха пред медиите две от момчетата, които бяха зверски пребити в града - Цветелин Кюстендилски и Георги Николов.

Протестите след посегателството срещу тях ескалираха и се стигна до батални сцени на подстъпите към ромската махала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 малко прах в очите

    0 0 Отговор
    Обзалагам се, че нищо няма да им направят, няма да ги осъдят, ще ги вкарат за малко на "топло", за да ги опазят и след това ще ги пуснат. Малко да утихнат нещата и всичко ще си тръгне по старому.
  • 2 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    По-скоро ги държат за да утихне напрежението и да не ги линчуват. Като си заминат камерите и агитките ще ги пуснат още същата вечер.
  • 3 хаус

    0 0 Отговор
    какво стана с биячите от околовръсното нищо не се говори а и вие медиите се страхувате да питате

    Коментиран от #4

  • 4 ромската махала

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "хаус":

    Единият е син на кмет - ти да не искаш да компрометират партията, която го подкрепя?!