Last news in Fakti

25 Май, 2016 13:00 2 077 0

Задържаха 7 кг. амфетамин и анаболи

  • задържаха-
  • амфетамин-
  • анаболи
Задържаха 7 кг. амфетамин и анаболи - 1
Снимки: Агенция Митници

7 кг амфетамин в лек автомобил „Audi" с българска регистрация откриха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от агенция „Митници“.

Колата, управлявана от български гражданин, е пътувала от България за Турция. На излизане от страната автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. При проверката митническите служители откриват, че в специално изграден тайник са укрити седем фабрични опаковки с надпис „йодирана сол", пълни с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамин. Общото количество на отрития наркотик е 7 кг. на стойност по цени за целите на съдопроизводството  210 000 лева.  

Превозното средство и шофьорът са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково.

Митническите служители на Капитан Андреево предотвратиха и опит за контрабанда на анаболни стероиди.

Препаратите са открити също в лек автомобил с българска регистрация, този път обаче влизащ в страната от Турция. Въпреки, че шофьорът на автомобила - българин, заявил пред митническите служители, че не внася нищо за деклариране, превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката в личния багаж на водача са открити 67 лекарствени продукта, сред които 70 ампули „Rimobolan" инжекционен анаболен стероид  и 17 писалки с инжекционен разтвор „Genotropin" .

Лекарственият препарат „Rimobolan" е с високи анаболни свойства за видимо отражение върху физиката на човека. „Genotropin" стимулира растежа, като за по-добри резултати при спортисти се комбинира с други стероиди.

Контрабандно пренасяните анаболни стероиди са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу 30-годишният българин , срещу когото е образувано и административно-наказателно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА