Last news in Fakti

27 Май, 2016 12:23 1 538 0

Задържаха двама избягали затворници

  • задържаха-
  • избягали-
  • затворници

Те избягаха от затвора в Ловеч миналия четвъртък

Полицията задържа двамата мъже, които избягаха от затвора в Ловеч миналия четвъртък, съобщиха от МВР.

Оперативно-издирвателните действия на криминалистите на ОДМВР-Търговище започнали, след получен от колегите им от ОДМВР-Ловеч сигнал, че на 19 май т.г. в 11 часа от затвора са избягали двама мъже на 25 години и двамата от с. Голямо Ново, Търговищко.

Единият е изтърпявал наказание по влязла в сила присъда за блудство с непълнолетен, а другият  – за извършени множество кражби.

Веднага след бягството, двамата били обявени за общодържавно издирване, осъществено било и непрекъснато наблюдение на домовете им в селото.

В хода на стартиралите действия разследващите изяснили, че издирваните се придвижват с лек автомобил „Ford Escort“. Колата била засечена вчера около 2 ч в близост до с. Ломци, община Попово.

Двамата не се подчинили на подадения стоп – сигнал и с висока скорост се отправили в посока с. Благоево, Разградско. Последвал светкавичен сигнал до ОДМВР-Разград и предприемане на съвместни заградителни действия.

В хода на преследване „Ford“-ът напуснал пътното платно и спрял в нива, а двамата издирвани успели да се укрият в гориста местност. Веднага били предприети мерки за засилено полицейското присъствие във всички населени места в близост до този район, по пътищата, които бегълците биха използвали евентуално, както и  уведомяване на местните жители с молба за повече бдителност.

Към 15.30 ч. вчера двамата затворници били забелязани в района на с. Миладиновци и минути по-късно - задържани.

Установено е, че по време на бягството си двамата са извършили множество кражби на гориво, акумулатори и други вещи от моторни превозни средства на териториите на Търговище, Попово и Преслав.

Случаят е докладван в Районна прокуратура-Търговище, предстои в днешния ден двамата да бъдат конвоирани до затвора в Ловеч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА