Last news in Fakti

30 Май, 2016 13:27 5 988 5

Задържаха мъж и жена с над 100 кг амфетамини

  • задържаха-
  • мъж-
  • жена-
  • амфетамини
Задържаха мъж и жена с над 100 кг амфетамини - 1
Снимки: Прокуратурата

С постановление на прокурор при Софийска градска прокуратура (СГП) от са задържани за 72 часа П. Йорданова на 49 г. и О. Попов на 43 г. за държане в съучастие на наркотични вещества – амфетамини с тегло от 101.5 кг., съобщиха от прокуратурата.

Двамата са арестувани при провеждането на акция на ГДБОП в столичния квартал „Младост” 1 на 28 май 2016 г. (събота) следобед.

По предварителна информация в схемата е участвало и трето лице, но в хода на разследването е установено, че не се касае за организирана престъпност, а престъплението е извършено от Йорданова и Попов в съучастие.

В събота задържаните се движели в автомобил марка „Seat”, като се насочили към друг автомобил – „Volkswagen Polo”. Те спрели на улица в кв. „Младост”. Двамата излезли от автомобила си и Йорданова се отправила към „Volkswagen“-а. В този момент Попов извадил от автомобила „Seat”-а един куфар и се насочил към Йорданова. Започнал да го влачи по улицата в посока към другата кола, като в този момент е бил арестуван.

Задържаха мъж и жена с над 100 кг амфетамини

Йорданова също е задържана в близост до другия автомобил, в който при извършване на претърсване и изземване, е открит още един куфар с амфетамини. В двата куфара амфетамините са били разпределени в четири чувала от по около 25 кг.

При разследването е извършено и претърсване, и изземване, на жилищата на двамата. В единия от адресите на мъжа са иззети и 2.490 кг. марихуана, която е била разпределена в общо пет пресовки.

В автомобила на жената е открито заглушаващо техническо устройство за мобилни телефони.

Задържаха мъж и жена с над 100 кг амфетамини

Йорданова и Попов са привлечени с прокурорско постановление по обвинение за държане в съучастие на наркотични вещества с цел разпространение.

Жената не е осъждана и срещу нея няма неприключили  досъдебни производства. Мъжът не е осъждан, но е обвинен за участие в Организирана престъпна група, като делото се наблюдава от специализираната прокуратура.

На 31 май 2016 г. прокурор при СГП ще внесе в Софийски градски съд искане за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” на двамата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Големи далавераджий.Ако не ги беха хванали ще ха да станат милионери.

    Коментиран от #2

  • 2 Batkatamalkiq

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Роман Ценов":

    АКО братле ";)
  • 3 Бай Аспарух

    0 0 Отговор
    просто мулета които са си изиграли ролята. иначе как ще знаят какво има в куфарите, та да ги арестуват... ясни са ни тия схеми
  • 4 WarInside

    0 0 Отговор
    ЛЕЛЕЕЕ ТЦТЦТЦТЦТЦ хиляди отрепки останаха без дозичка за вечерта.... какво ще правим сега ?! лал добре ,че беше тази новина !
  • 5 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Ако не е забранен наркотика цената му ще е толкова ниска че никой няма да го произвежда и няма да има толкова прецака ли се хора с него, и забогатели най вече де