Last news in Fakti

30 Май, 2016 15:39 2 098 4

Прокуратурата разследва катастрофата с автобус

  • автобус-
  • разследва-
  • катастрофата-
  • прокуратурата

Шофьорът обяснил пред разследващите, че на пътя е излязъл елен, което довело до катастрофата

Прокуратурата разследва катастрофата с автобус - 1
Снимка: БТА

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за инцидент с автобус „Юнион Ивкони“ по линията София - Силистра, при който днес, 30 май 2016 г., в 4,02 часа на разклона за град Ситово са пострадали 10 пътници.

Образуваното досъдебно производство се води за причиняване на телесни повреди и значителни имуществени вреди.

Трима от пострадалите са настанени в ортопедично отделение с различни фрактури, като единият от пътници е в по-тежко състояние, а 7 са прегледани в Спешния център в Силистра, след като шофьорът – 26-годишен мъж, подал сигнал на тел. 112.

Първоначалните данни от започналото разследване сочат шофьорска грешка при управление на автобуса с превишена скорост.

Шофьорът обяснил пред разследващите, че на пътя е излязъл елен и е посочил това обстоятелство като причина да изгуби контрол над автобуса и да навлезе в крайпътна нива.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само споделено

    0 0 Отговор
    а така дето много плюете споделеното пътуване видяхме колко кадърни са шофьорите ви преди няколко дена автобуса с учителите сега и този май не е толкова сигурно да пътува човек с автобус ..............
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ НА ВСИЧКИ АВТОБУСИ И МИКРОБУСИ ПРЕВОЗВАЩИ ХОРА ДА СЕ ПОСТАВЯТ ТАХОМЕТРИ И ТАКА ЩЕ СЕ ВИЖДА 24 ЧАСА КАКВО СТАВА С АВТОБУСА,С КОЛКО КАРА,КОЛКО ЧАСА Е В ДВИЖЕНИЕ И КОГА Е В ПОКОЙ.
  • 3 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    ЕЛЕН !? де бре !? тоя не е в ЧАС :)
  • 4 666

    0 0 Отговор
    Автобус на тази фирма ме е задминавал в населено място, на непрекъсната линия, при ограничение 40 км/ч поне с 80. Колите които идваха насреща го пуснаха, за да не стане мазало. Камикадзета.... Следващия път няма да е елен, а извънземни сигурно.