Last news in Fakti

30 Май, 2016 16:15 1 005 0

Продължава разследването на взрива в "Арсенал"

  • арсенал-
  • взрив-
  • разследване-
  • продължава

Разпитват се свидетели, назначени са съдебно-медицинска и технически експертизи

Продължава разследването на взрива в "Арсенал" - 1

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора продължава разследването за инцидента в обект на завод 4 на „Арсенал“ АД в гр. Мъглиж, съобщиха от прокуратурата.

До момента е извършен оглед, разпитват се свидетели, назначени са съдебно-медицинска и технически експертизи, изискана е техническата документация за технологията и начина на производство, както и за безопасността на работа в цеха и проведените инструктажи за спазването на правилата.

До момента е установено, че на 27 май 2016 г. в 22.25 часа в завод 4 на "Арсенал "АД в Мъглиж, по време на работа е възникнал взрив, при който е пострадал Динко Д., на 52 г. от Стара Загора. Вследствие на получените телесни увреждания работникът е починал. Извършен е бил оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства.

Събраните до момента доказателства сочат, че взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество - хексоген, като причините за инцидента се изясняват.

Разследването се провежда от екип от следователи и прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА