Last news in Fakti

31 Май, 2016 14:14 1 054 0

Близо 2 години затвор за трафикант на хора

  • затвор-
  • трафикант-
  • хора-
  • мигранти
Близо 2 години затвор за трафикант на хора - 1

На една година и осем месеца затвор при “строг” режим беше осъден трафикант на хора, съобщиха от Районна прокуратура Свиленград.

На 20 септември 2015 г. Мехмедали З. шофирал товарен камион МАН с бургаска регистрация. При влизане на ГКПП-Капитан Андреево, от Турция в България, от камиона започнали да излизат хора, след като разбили част от каросерията. На място служители на Гранична полиция установили, че в товарния автомобил били превозвани 146 лица – мъже, жени и деца, на възраст от 3 г. до 15 г., от Ирак и Иран.

Водачът на камиона Мехмедали З. успял да избяга и след проведено издирване е задържан от органите на МВР в гр. Стара Загора.

На 8 октомври 2015 г. е бил доведен в Граничен полицейски участък-Свиленград и по искане на Районна прокуратура-Свиленград съдът му е наложил постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”. 

Установено е било, че чужденците пътували в хладилното помещение на товарния автомобил, като инсталацията е работила с цел да не бъде установено наличието на хора в каросерията. Бежанците са били настанени в миграционни центрове у нас. 

Присъдата е постановена след споразумение, сключено между прокуратурата и адвокатите на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Свиленград, и е окончателна. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА