Last news in Fakti

31 Май, 2016 17:12 17 735 27

Прокуратурата протестира срещу оправдаването на Мартин и Спас Чокови

  • мартин чоков-
  • присъда-
  • оправдателна-
  • прокуратура-
  • протестира
Прокуратурата протестира срещу оправдаването на Мартин и Спас Чокови - 1
Мартин Чоков. Снимка: фейсбук профил

Прокуратурата протестира оправдателните присъди на  Мартин и Спас Чокови - синове на кмета Ценко Чоков. 

На 25 май Районен съд – Бяла Слатина призна за виновен и осъди Петър Лаковски на една година лишаване от свобода с изпитателен срок от три години за причиняване на средна телесна повреда на Венислав Николов. Другите подсъдими по делото – Мартин Чоков, Спас Чоков, Мирослав Комарски и Васил Чонтов са били оправдани по повдигнатото им обвинение.

От прокуратурата припомнят, че в хода на разследването е установено, че на 09.03.2014 год. в гр. Бяла Слатина, обл. Враца в дискотека „Екстази” петимата са нанесли на В. Николов множество удари с ръце и крака. В резултат на побоя на Николов са причинени множество увреждания: многофрагментно счупване на пръст на дясна ръка, разкъсно-контузни рани с отоци на главата, лицето, устните, в областта на дясна ушна мида и дясно рамо, счупване на зъби, кръвонасядане на двата леви клепача и др.

Побоят бил започнат от Мартин Чоков, който безпричинно ударил Николов с метален бокс в главата, след което продължил да го удря в областта на главата и тялото. Към него постепенно са присъединили и другите обвиняеми, които продължили да ритат пострадалия, вследствие на което той е паднал на пода. Нанасянето на ударите продължило по цялото тяло, ръцете и главата.

Според държавно обвинение, Районен съд – Бяла Слатина не е взел под внимание събраните гласни и писмени доказателства по делото. Безкритично са възприети заявленията на четиримата подсъдими, че са невинни, съпроводено с пълното несъобразяване с групата на обвинителните доказателства.

Предстои съдебното дело да продължи във Врачанския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    2 2 Отговор
    Ето така се прави беззаконие. Учете се всички тръгнали по този път. Парата прави борбата справедлива. България за пример в това отношение.
  • 2 Баш Майстора

    4 0 Отговор
    Пускайте ги ,хората да си ги убият и тва е!Живеем в жунгла ,и никъде взора надежда невиди.
  • 3 Майстор Манол

    3 0 Отговор
    Да ви и държавата. Хора не оставяйте някакъв съд да решава възмездието за престъпниците. Докато не се въведе съда да е от 12 съдебни заседатели от народа, личното възмездие е най-приемливото;
  • 4 бате жоро

    3 0 Отговор
    не е далече момента в който ще почнат чистки, трябва само финансиране. ще избие или на комунизъм или на хайдутлък, но не може така да продължава.
  • 5 бате жоро

    2 0 Отговор
    Добре, многобройни любители на правдата! След като се вижда явната несправедливост и безнаказаност на кмета и близките на него, защо не организирате Фейсбук движение за решаване на проблема на място, в Галиче и директни действия? На място ще видите каква е истината, защото тя е една.
  • 6 Ранко

    3 0 Отговор
    Всеки иска да излезе прав.Това е ясно.Дори и убиец да е.Всеки ще направи нужното да излезе чист.А съдиите на това се надяват.На подкуп,и хоп този и оня не са виновни....Трябва съдиите да се стреснат...Да се подплашат.Подгонят..Прокурори,следователи...
  • 7 Адолф Хитлер

    2 2 Отговор
    Полицията си върши добре работата а някакви измислени съдии спъват работата на правосъдието! Дано следващия път да нае.ат сина на съдията! Тогава му пожелавам успех в избора на присъдата!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ААА

    6 0 Отговор
    А само до преди 27-30г. от семейство Чокови ,щяха да излязат едни добри каменоделци,имаше да чукат камъни в Белене.
  • 10 Ел Чакал

    5 0 Отговор
    Този бо..ук на снимката както го е възпитал тате Чоков ще завърши в панделата където ще го клатят същите роми които е тормозил, браво на татко Чоков
  • 12 Vasik Atanasova

    7 0 Отговор
    ДА АЗ СЪЩО МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО КОГАТО В БЪЛГАРИЯ
    ЩЕ СЕ ЛЕЕ КРЪВ
    ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВЯНЕ
    АМИ ЛИХВАРСТВО ИЗНУДВАНИЯ ОТВЛИЧАНИЯ РЕКЕТИ Е КАК НЯМА ДА ИМАТ ПАРИ
  • 13 мъжкар

    4 1 Отговор
    Прав си кръв трябва да се лее и то много за да има оправяне.Тея лекета ще станат по гадни к...лета и от баща си!!!!!!Долу мутрите и мафията!!!!!!!!!
  • 14 Юрист

    3 0 Отговор
    Обществен контрол върху решенията на съда!!!!!! Ясно е, че местният съд е подкупен или е притиснат от кмета. Да следим стриктно следващите инстанции!!!!!!!!

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Юрист":

    Просто трябва да има анонимни съдии, с маски на лицата, като най-добре да са от другия край на държавата, защото местните всички ги е страх. Днес го съдиш, утре оставаш без кола / къща / дете
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 WarInside

    1 0 Отговор
    Че как иначе няма да ги оправдаят... нали имат пари
  • 18 Бай Тошо

    1 2 Отговор
    Пропаднала държава и с тая партия ШЕРП сме погубени
  • 19 Guest

    1 0 Отговор
    То беше ясно като бял ден това...
    Сега чакаме и големия Чоков да оправдаят...
    Нали идат избори..
  • 20 kavarna e v treva

    1 0 Отговор
    linch za tezi umopobarkani hlapeta
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ей изтрещял

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "МИЗЕРНИЦИ ":

    Хората живеят с по 300 лева заради сивата икономика на бабаити като тоя Чоков, така че не се опитвай да ни убеждаваш колко е невинен твоя "земеделец".
  • 23 ДЕМОКРАТИЧНО ПРАВОСЪДИЕ

    0 0 Отговор
    СИЧКО Е ТОЧНО.ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА ПРАЙШ КОТ СИ ИСКАШ ИМАШ КИНТИ. ЗА АДВОКАТИ И СЪДИИ И ....ПРОДЪЛЖАВАШ ПАК ДА СЕ НАСЛАЖДАВАШ НА ДЕМОКРАЦИЯТА КАТ НЕ ЗАБРААШ И ДА Я ЗАЩИТАВАШ ПРЕД КОМШИИТЕ И ДА Я НАЛАГАШ ПО СЕКВИ НАЧИНИ
  • 24 юриста

    0 0 Отговор
    А така Цене ти си честен бизнесмен който е тръгнал от нулата който е отгледал две прекрасни деца културни и възпитани както и ти самия също си такъв.Ти трябва да бъдеш пример за младите хора как трябва да правят.Браво Цене хората те харесват в цяла България и направо защо не вземеш да се кандидатираш за президент той не е нужно да гласуват за тебе за да станеш такъв тъй като ти имаш качества те направо партията ще та издигнат.Вече трябва в национален мащаб да работиш не само в Галиче.А така Цене ти и джип имаш и коли имаш и пари имаш всичко по честен път си постигнал и България ше ОПРАЙШ и хората в България ше ОПРАЙШ ако станеш президент.
  • 25 baj gogo

    0 0 Отговор
    Независима съдебна система ЗАЩОООООО . Кой ще проявява контрол над магистратите, как така едни хора ще дават различно правосъдие за едно и също нещо .
  • 26 бунтар

    0 0 Отговор
    Я У ПАНДИЗА ЗАЕДНО С ДЪРТИЯ ЧОКОВ
  • 27 Гост

    0 0 Отговор
    И сега какво мислите ще стане, свидетелите ще започат да забравят какво са чули и видели, ще започнат да дават противоречиви показания, докато едно по едно паднат всички обвинения и този гад излезе сух от водата, още по-нагъл и жесток. Не си мислете обаче, че това е нещо ново в нашата история, само 40 год. след освобождението от турско ситиацията у нас е била сходна. Скоро четох нещо по въпроса и ми се наби на очи следната фраза "българин, българина експлоатира и той е звяр", изглежда ли ви познато в настоящата ни псевдо демокрация¿
  • 28 мъжкар

    0 0 Отговор
    Абе няма кво да си говориме тоя е за затвора барабар със синчетата.Така е в Галиче така е и в цяла България.Не е само той.Такива като него ги има във всеки град в тая скапана държава.А хора като вас бачкат във фирмите на тия за без пари и работят ниско квалифициран труд.Това се прави само и с една единствена цел да се унищожи физически българския народ.Тези хора трупат капитали на наш гръб давайки ниски заплати и целенасочено се поддържа тази ситуация в тая държава с цел да не може никой да се измъкне.Защото когато един човек е беден и неграмотен е супер лесно да го управляваш и да го манипулираш за това целта е всеки един българин да стане такъв.Затвор и трудови лагери за такива те са хората които ще ликвидират България.