Last news in Fakti

31 Май, 2016 17:54 3 131 3

Откриха тонове нелегално гориво

  • тонове-
  • нелегално-
  • гориво
Откриха тонове нелегално гориво - 1

Митнически служители от мобилна митническа група и от сектор „Оперативен контрол" на Митница Лом отново откриха тонове нелегално гориво до язовир Огоста, съобщиха от Агенция "Митници".

При проверка на билкозаготовителен пункт  до с. Гаврил Геново,  общ. Георги Дамяново, обл. Монтана, стопанисван от физическо лице, митническите служители откриват 5 еднотонни резервоара и 20 метални варела от по 200 литра, съдържащи нефтопродукти, включително кондензат. Общото количество на намерените при проверката нефтопродукти е 7 783 литра. За тях не са представени никакви документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз. Взети са проби за лабораторен анализ и са предприети действия за изземването им.

Само преди десет дни митническите служители откриха в база за добив на инертни материали до съседното село Горно Церовене депо за нелегален спирт. Задържани бяха 3 600 л. високоградусов спирт, използван вероятно за повишаване на октановото число на нелегални горива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 G Ganchev

    0 0 Отговор
    "Задържани бяха 3 600 л. високоградусов спирт, използван вероятно за повишаване на октановото число на нелегални горива." Само това, като прочета и ми е ясно, колко не е запознат с материята авторът на статията. С алкохол НЕ се ПОВИШАВА октановото число на бензин. А и на дизела е ЦЕТАНОВО.
  • 2 Бидона

    0 0 Отговор
    Ми той алкохола е по скъп от нафтата бе арахангеле! Кой ще ти налива алкохо да го хаби?
  • 3 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Държавата е рекетьор и всички рекетьорски инстанции само крадат от хората...вземането на нещо под какъвто и предлог да е без заплащането му си е чиста кражба, отнемане против волята на притежателя му