Last news in Fakti

14 Юни, 2016 16:43 2 352 4

Евстатиев на съд за изнасилване на 16-годишна ученичка

  • иван евстатиев

Бившият кмет е с две обвинения

Евстатиев на съд за изнасилване на 16-годишна ученичка - 1

Районната прокуратура в Пазарджик внесе обвинителен акт в съда в Панагюрище срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев за изнасилването на 16-годишна ученичка.

58 годишният мъж е с две обвинения -  за това, че се съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го привел в безпомощно състояние и за това, че опил с алкохолна напитка лице, ненавършило 18-годишна възраст, съобщават от прокуратурата.

Досъдебното производство беше образувано на 15 януари 2016 г. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, били са назначени и изготвени десет експертизи. Евстатиев е отказал да дава обяснения.

Установено е, че в началото на месец януари 2016 г. Евстатиев и пострадалото 16-годишно момиче се чули по телефона, като обвиняемият й честитил новата година и се разбрали да се видят някой път, когато той е в гр. Стрелча. На 15 януари 2016 г. пострадалата минавала покрай хотел на бул. „България“ в гр. Стрелча. Там на пейка бил седнал Евстатиев. Той я поканил в хотелската си стая, където обичайно пребивавал.

Евстатиев извадил бутилка с водка и две чаши и налял в тях от алкохола. Двамата започнали да разговарят, като мъжът подканял момичето да пие. По време на срещата им пострадалата приела голяма количество концентрат, като по този начин била преведена в напълно неадекватно състояние от обвиняемия, след което той се съвкупил с нея. Под въздействието на алкохола тя не можела да му окаже съпротива и след приключване на сексуалния акт заспала. През това време близките й я търсили по мобилния телефон, но не я открили. Евстатиев я събудил и казал, че трябва да се прибира. При слизане по стълбите на хотела пострадалата залитнала, ударила си лицето в стената и си разкървавила долната устна. Евстатиев я качил в джипа си и докато я карал към дома й, я убеждавал да не съобщава на родителите си какво се е случило.  По време на извършването на деянието пострадалата е била в средна степен на алкохолно опиване.

Предвиденото от закона наказание за престъплението по първото обвинение е от три до десет години лишаване от свобода, а по второто обвинение – до шест месеца лишаване от свобода и глоба до 500 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честито

    0 0 Отговор
    Русофили, от всички страни съединявайте се!


    Най големия русофил Иван Евстатиев/...малката Москва Жуков ...../ в опастност!
  • 2 Коко

    0 0 Отговор
    И това е кмет! Е.ати изметта. 10 години са му малко, трябва да го скопят.

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    "Нас черве-ното зна-ме роди ни,нас не ще ни уплаши смъртта...НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР!...Ма как ги поддържаше Волен тия комуняги при Орешарскииии...А те пък как го гушеха с милиониии...А турците отстрани потриваха доволно ръце,викаха "машала" и стягаха все повече обръчите от фирми...
  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Коко":

    Е ти какви мислиш, че са кметовете навсякъде.
    След като съдят този, който си заслужава съд, защо не започчнат да съдят всички цигани, които правят секс с 12г и докато момичетата навършат 18 имат вече 3 деца, за които получават помощи от държавата. Значи България стимулира противозаконното поведение на циганите като им осигурява издръжка на децата, било то и да са в следствие на противозаконно съвкупление.