Last news in Fakti

20 Юни, 2016 16:59 7 081 2

Погнаха корумпирани ченгета в Ню Йорк

  • лов-
  • полицаи-
  • ню йорк

Арестувани са трима висши полицейски служители

Високопоставени служители в полицията в Ню Йорк бяха арестувани след повдигнати срещу тях обвинения в корупция, съобщи New York Times.

Обвиненията са свързани с едно от няколко течащи разследвания срещу кампанията за набиране на средства на кмета Бил де Бласио.

Сред арестуваните има заместник-началник, заместник - инспектор и сержант. Това са едни от най-значимите арести на висши полицаи в Ню Йорк през последните години.

Счита се, че голям бизнесменът Джеръми Райхберг е поканил полицаите да гледат финала на Super Bowl с него. Те са се возили в частен самолет, като впоследствие са отседнали в луксозен хотел, където са били обслужени от проститутки. В замяна той е получил съдействие при получаване на лицензи за оръжие и издействане на полицейски ескорт.

Няколко бизнесмени бяха забъркани в скандал със злоупотреби по време на набирането на средства за кандидат - президентската кампания на Де Бласио. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веско

    0 0 Отговор
    Счита се, че голям бизнесменът Джеръми Райхберг е поканил полицаите да гледат финала на Super Bowl с него.
    РОСКА ПРАВОПИСА! Или е виновна "преводачката"

    Коментиран от #2

  • 2 Чаки

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Веско":

    Виновна е свекървата, свекървата де си нема нищо интересно в 22 часа и прави важни забележки