Last news in Fakti

23 Юни, 2016 12:00 7 884 6

Откриха нелегална дестилерия и тонове алкохол в манастир

  • нелегална-
  • дестилерия-
  • алкохол-
  • манастир-
  • св. георги

Предстои да се установи дали ракията е била продавана само на поклонници или е била пласирана и по заведения по Южното Черноморие

Откриха нелегална дестилерия и тонове алкохол в манастир - 1
Снимки: Агенция Митници

Незаконна дестилерия и близо 3 тона нелегален алкохол разкри мобилна митническа група в манастира „Св. Георги", гр. Поморие, вчера, съобщиха от Агенция „Митници“.

В светата обител проверяващият екип е извършил контролна покупка, при която на митнически служител е продадена бутилка с 0,700 л. алкохол без български акцизен бандерол.

Откриха нелегална дестилерия и тонове алкохол в манастир

При последвалата проверка митническите служители откриват в помещение на манастира, пригодено за търговия с високоалкохолни напитки, 281 бутилки с поморийска отлежала гроздова ракия, както и 2 450 литра наливен алкохол. Открити са и два нерегистрирани казана за варене на ракия.

Откриха нелегална дестилерия и тонове алкохол в манастир

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор от митница Бургас за образуване на досъдебно производство и сезиране на прокуратурата.

Работата по случая ще установи дали ракията е била незаконно произвеждана и продавана само на поклонници или е била пласирана и по заведения по Южното Черноморие.

Откриха нелегална дестилерия и тонове алкохол в манастир


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 0 Отговор
    Далавера на църквата.Но,това не пречи да събира пари от миряните за дарения и ремонти на храмовете нон стоп.
  • 2 Джими

    0 0 Отговор
    По добре да заловят всички онези които легално ни продават спирт в големите търговски вериги на двойни и тройни цени.Може ли един литър спирт да струва 20лв?Аз си купувам домашно приготвена ракия от познат производител на цена 8лв за 1 литър и съм много доволен от качеството.
  • 3 Дядо Поп

    1 0 Отговор
    В божийте дела не трябва да се намесва Митницата. Голям грях е това. Тез проверяващи веднага да прекратят разследването.
  • 4 666

    1 0 Отговор
    И тях ги е хванала кризата. Нищо чудно в съседния манастир да бъркат и пласират пико. По колко на час вървят монахините?
    Всъщност какво се чудим? Каквато държавата, такваз и църквата.
  • 5 от село

    0 0 Отговор
    Ха-ха!За поклонници може,за други - не,тъй ли??И данъчните закони не важат за църквата?А за читалищата важат ?А за частните клубове?Е хеййй,да си данъчен май трябва да мижиш с едното око.Де гиди закони български...или приложението им...
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Абе тези митничари от гората ли са хванати ? Не знаят ли че в светата обител важат божиите закони , или по точно те са държава в държавата ,или мафия в мафията .