Last news in Fakti

25 Юни, 2016 14:24 2 347 7

Обраха варненската катедрала

  • обраха-
  • варненската-
  • катедрала

Откраднати са четири предмета - утвар, два златни пръстена и два златни кръста

Накити, оставени пред една от иконите в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" са откраднати днес, съобщиха от ОДМВР-Варна.

Сигналът за кражбата е подаден тази сутрин. Не е регистрирано влизане с взлом. Няма и увредено църковно имущество.

Крадците вероятно са проникнали през шахтата, тъй като човекът, който е отключил храма, е забелязал, че стъклото на Чудотворната икона Света Богородица Геронтиса е разместено.

Откраднати са четири предмета - утвар, два златни пръстена и два златни кръста.

Работи се по изясняване на случая. Образувано е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пич

    0 0 Отговор
    Ами виновни са си поповете бе! Нали проповядват да сме станели добрички към изродите крадци и други? Ами станахве добрички истински християни - даваме си труда, живота, парите и те цъфтят лбандитите на кило. Полизията чиновниците депутатите поповете абе всички пърхат от добрина към бандитизма? Само дето нямат грам милост към конкуренцията на някой от властта - ще му скъсят и здравето и бизнеса. Ами нали сте християни, какво мрънкате? Аз не съм християнин, аз съм Българин - ние пращахме на дръвника крадци ицнасилвачи, лъжесвидетели под клетва, нападатели обирджии. Ние бяхме българи, не лицемери - бяхме добри към човека и безпощадни към разбойниците. А сега? Сега сте християни към злите и смърт и бедност за почтенните. ПАДА ВИ СЕ! Като сте сбъркали духовната си резба и само гоните парицата така ви се пада!

    Коментиран от #2

  • 2 144

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "пич":

    Пич не си запознат с християнството,то проповядва покаяние пред Бога заради това щото всички сме грешници в Неговите очи.Ти не си почтен,само не ми казвай че никога не си лъгал или крадил дори нещо дребно.Няма почтени,нито един.Християните (истинските) също са гешници но са покаялисе такива.Да не забравяме и най важното че когато умреш ако не си се покаял приживе отиваш директно в ада.

    Коментиран от #7

  • 3 Шаран БГ

    0 2 Отговор
    Официалната религия /във вида в който се проповядва у нас/ е много удобна за управляващите. Не напразно Борис е покръстил нашенци. А и в древния Рим : отначало са хвърляли християните на лъвовете, но после проумяват, че от религията имат само полза ! " Търпи и ще си спасиш душата!" " Всяка власт е дадена от Бога ! " -- хубави лозунги !!И сега като няма Маркс, Енгелс, Ленин и направиха "партийните домове" общински управи /толкова администрация, че друго не може да я побере/, строят черкви, ремонтират старите, коткат чернокапците! Този народ трябва да се лъже, да бие чела в нарисувани светци и да търпи, че живее в недоимък. И ? И властимеющите са богоизбрани! А крадците са си крадци! Те от къде ще откраднат, въобще не се и замислят!! "Знатните"попове като се возят в скъпи коли и живеят в разкош,само за"стадото" мислят, нали ?
  • 4 АЙДУТИ

    0 0 Отговор
    Такива бо*луци заслужават да им отрежат ръцете и само да гледат и да не могат да крадат. Тва да идеш да откраднеш от храм или от църква, означава да си много безочлив и да нямаш уважение и към Господа.
  • 5 АЙДУТИ

    0 0 Отговор
    Такива бо*луци заслужават да им отрежат ръцете и само да гледат и да не могат да крадат. Тва да идеш да откраднеш от храм или от църква, означава да си много безочлив и да нямаш уважение и към Господа.

    Коментиран от #6

  • 6 Кукунумухакадум ХIII

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "АЙДУТИ":

    Аз да си тълкувам Ницше по своя начин - кражбата не е грях, а доказателство, че ТИ заслужаваш нещо повече от друг! Какви са тея пастири-попове, дето не могат да си опазят стадото и църквата, що за умения и уважение имат към работата си, че са допуснали подобна постъпка под носовете си? Колко убедително са тълкували правилото: "Не кради" и една камара други простотии (да не желаят, да се покаят, да са смирени, да са ...) Дяволът ли им открадна златните верижки от иконата или някой РАБ божий, дето думите им не са могли да разубедят намеренията му????... Мааа има да се пеня като лаурилетерсулфат 70% при контакт с вода....
  • 7 пич

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "144":

    Добре де, да не искаш да кажеш, че като умра ще ида при Цецка Цачева, Местан, Станишев, Боци Велики, Гоце Първий, Мая не оная с Магапаса и останалите дето и тук ми превърнаха живота в ад? Че къде е тоя ад ако не тука бе? Ми аз съм се покаял отдавна, чме се родих сред луди алчни добитъци дето ти плямпат за права и свободи, а закрилят бандити, дето следователя знае крадците на къщата ти а ги крие, дето прокурора е длъжен да проведе и разпореди разследване, а за да си заслужи Соросоидната заплатка но смъквана от данъците тук си кротка и вече година и горе не ти праща заключение, абе не е ли ада тук? Дето очиларката Курнелия се прави на светица а те досега десетилетия лапаха и ни правеха на маймуни, сега се правят на загрижени за нас и България? Ми той ада е тук бе! Това е деветият кръг тука. Десетият би бил само по време на война. Ние живеем в мирно време в деветият кръг на ада...смятай какви дяволи ни прецакват и пречат навред на постовете тук...и не казвай, че Русия и САЩ са виновни...!