Last news in Fakti

26 Юни, 2016 21:31 1 479 1

Климатът влияе на престъпността

  • климат-
  • насилие-
  • влияние-
  • екватор-
  • агресия

Това твърди проучването на социолози

Климатът влияе на престъпността - 1

Учени твърдят, че нивото на престъпност може да зависи от това каква е температурата на въздуха, информира списанието Behavior and Brain Sciences.

Нивото на престъпност е различно по целия свят, разбира се, но любопитното е, че съществува общо правило. Изследователите са на мнението, че насилието и агресията се увеличават в зависимост от това колко по-близо до екватора се намира човек. С други думи - климатът влияе на престъпните ни намерения.

Горещината кара хората да живеят "ден за ден", отделяйки по-малко внимание на бъдещето си. Това улеснява неимоверно "пробуждането" на агресията и насилието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Не климатът, беззаконието криещо се зад беззъб либерализъм е проблемът и не горещината кара хората да живеят"ден за ден", а липсата на ясна визия за бъдеще произтичаща от ниско ниво на образование, трудова заетост и доходи