Last news in Fakti

28 Юни, 2016 13:18 1 489 0

Хванаха две румънки с килограм и половина сребро

  • сребро-
  • контрабанда
Хванаха две румънки с килограм и половина сребро - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Предотвратен е опит за контрабанда на сребърни бижута, съобщиха от Агенция "Митници". Ценностите са открити при проверка на пътнически автобус с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция.

Шофьорът и пътниците са заявили пред българските митнически служители, че не внасят стоки, валута или валутни ценности за деклариране.

При извършената  щателна проверка на автобуса и багажа на пътниците обаче митническите служители откриват, че в дамските чанти и куфарите на две дами са укрити найлонови пликове с общо 229 изделия от бял метал - пръстени, обеци, гривни, колиета, медальони и синджири с общо тегло 1 491 грама.

Извършената експертиза е установила, че иззетите накити са от сребро с висока проба 925 и са на стойност близо 6 000 лева. Контрабандните сребърни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон.

Срещу двете дами, румънски гражданки, са съставени актове за нарушение на Валутния закон.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА