28 Юни, 2016 15:27, обновена 29 Юни, 2016 14:20 26 371 13

Задържаха и вторият обирджия на заложна къща (Видео)

  • въоръжен-
  • грабеж-
  • застреля-
  • полицията-
  • издирват
Задържаха и вторият обирджия на заложна къща (Видео) - 1

След въоръжен обир на заложна къща в София един от нападателите е бил прострелян и е починал, съобщиха за Факти.бг от МВР. Другият нападател - мъж с татуировки, висок около 170 см., на около 40 години, е бил задържан около 17 часа.Това е станало в в района на кв. „Разсадника“, съобщиха от МВР.

Убитият е идентифициран като Христо Георгиев – Христо Полицая. Той е работил в 9-то РПУ. Има обвинения за обир във Враца и златарски ателиета.

Полицията издирва вторият пистолет на престъплението. В нападната заложна къща е имало много злато. 

Сигналът за въоръжен грабеж в обект на бул. „Ломско шосе“ в София е постъпил към 14.30 часа днес. Незабавно към адреса са насочени намиращи се в близост екипи на СДВР.

След преследване, предприето от служители на СДВР, е установен един от заподозрените за извършения по-рано днес въоръжен грабеж на бул. „Ломско шосе“. По време на преследването, в кв. „Разсадника“, той е нанесъл материални щети на три полицейски автомобила и е стрелял многократно по полицейските служители, независимо че по това време в района е имало хора. Това е наложило полицаите да произведат изстрели със служебното си оръжие. Мъжът бил прострелян и малко по-късно е починал.

Продължава издирването на другия извършител на тежкото престъпление. Според данните, той е висок към 170 см, на видима възраст около 45 години, късо подстриган, с татуировки по ръцете, краката и дясната част на врата. Облечен е със сива блуза и бермуди.

Хората, които забележат или разполагат с повече информация за издирвания, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Органите на реда са действали така, както е изисквала неизбежната отбрана, каза министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел преди участието си в заседанието на Европейския съвет.

"Става дума за едни криминални типове, които се наблюдават от няколко седмици. Запознаха ме миналата седмица с това”, обясни Бойко Борисов.

По думите му, предварително се е знаело, че ще бъде открит огън при операция по задържането им. Във връзка с това защо предварително не са задържани премиерът заяви, че е трябвало да бъде извършено престъпление, за да се случи това и те да бъдат осъдени.

„Действали са така, както е изисквала неизбежната отбрана. Най-острият от тях е загинал, това ми каза главният секретар”, каза още Борисов.

Видеото е публикувано от Теофил Симов във "Фейсбук", който е попаднал в близост до престрелката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иванчо

    0 2 Отговор
    Какъв е обекта? Да не е пак детска градина?
  • 2 Годт

    2 0 Отговор
    Ти не метеш ли бе...Не виждаш ли че е заложна къща.
  • 3 Бате Цецо

    1 0 Отговор
    Така трябва за всеки бандит - куршум. Така би се създал респект към закона.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жител 17

    0 0 Отговор
    Всичките да ги гърмят до крак, а браво!
  • 6 1234

    0 1 Отговор
    Такива защо ги задържате изобщо?Утре като ги пуснете да оберат друг обект ли,направо ги застрелвайте,не виждате ли ,че са тръгнали да убиват.
  • 7 искал да го проучи

    0 0 Отговор
    "Органите на реда са действали така, както е изисквала неизбежната отбрана"
    Адвокат Марков ще изкара нещата така, че и Тиквата няма да може да се оправдае!!
  • 8 WarInside

    1 1 Отговор
    за 2 кила злато там към 60-70хил лева си даде живота простака... Браво на полицайте само така трябва да се постъпва с бандитите да им е за назидание..
  • 9 БАЙ ГАН4О

    0 2 Отговор
    Какво излиза полициятя убила свой човек,докъде я докара демокрацията.Бравос на уууууу правляващите
  • 10 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    PS PВ 7607 КМ това май не е софийски номер а
  • 11 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Значи....знае се, че някой е с престъпни наклонности, тук-там по земята на Ботев и Левски се извършват - да кажем- убийства. Знае се 99% , че това е този "някой" !И почваме да го дебнем- да утрепе още един, че да го хванем на "местопрестъплението", със "кървав нож" в ръка ! Иначе не можем да докажем, че той е убиеца и не можем да го осъдим !?!? Аз не разбирам, бати Бойко ги знае нещата-научи ги га бе главен !!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.