Last news in Fakti

28 Юни, 2016 15:56 1 529 0

Полицията погна нападателите на Гаук

  • йоахим гаук-
  • германия-
  • полиция

Двама са разследвани по обвинения за нападение

Полицията в Германия разследва двама заподозрени, за които се смята, че са атакували президента Йоахим Гаук, съобщи The Local.

В понеделник Гаук посети град Зебниц, където беше атакуван от група от около 200 протестиращи. Те скандираха лозунги като „разкарай се“ и „предател на народа“.

Тогава и човек с голяма татиуровка на свастика на гърба се доближи до президента и хвърли някаква брошура по него. В този момент той носеше нож. Сега той е разследван по обвинения за опит на утежнено нападение, както и в нарушаване на закона за притежание на оръжие.

Друг мъж също се разследва по обвинения за съпротива срещу полицията. Срещу протестиращите полицията е използвала лютив спрей, като девет души за били задържани за кратко. Протестите са били срещу участието на Гаук в политиката спрямо бежанците на Берлин.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА