Last news in Fakti

29 Юни, 2016 15:28 5 150 4

Заловиха избягал затворник след преследване и престрелка

  • престрелка-
  • затворник-
  • заловиха
Заловиха избягал затворник след преследване и престрелка - 1
Снимки: БТА

След преследване с отвлечено такси и престрелка беше заловен избягал затворник в Силистра, съобщиха от прокуратурата.

Около 12 часа в сряда полицаи забелязали Димитър  Братанов в централната част на Силистра. Те разполагали с информация, че изтърпяващият ефективна четиригодишна присъда за отвличане и грабеж се издирва.  При опит да бъде спрян и задържан, 40-годишният мъж насочил пистолет в главата на таксиметров шофьор, качил се в таксито и му разпоредил да кара.

Започнало преследване по улиците на Силистра.  Братанов стрелял срещу патрулната  кола, която последвала таксиметровия автомобил, управляван от наскоро пенсиониран бивш полицай. След като разбрал, че не може да избяга, наредил на шофьора да спре и се скрил в къща.

Районът бил отцепен и започнали преговори с Братанов с участието на заместник-окръжен прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра избягалият от варненския затвор да се предаде доброволно. Само след час лишеният от свобода напуснал къщата и се предал. В него са открити два пистолета, с единият от които е стрелял срещу полицейския патрул.

В Силистра изтърпяващият поредната си ефективна присъда в затвора Братанов е добре известен с прякора си Кокала. Той е осъждан десет пъти и е един от извършителите на бомбения атентат срещу бивш окръжен прокурор на Силистра.

Заловиха избягал затворник след преследване и престрелка


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адолф Хитлер

    2 0 Отговор
    Наскоро пенсиониран полицай! От тези торби мързеливци не става нищо!Винаги най много съм мразил военните, полицаите и бакшишите!Напълно безполезна!

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Адолф Хитлер":

    А аз най-много съм мразил нагли неграмотници като теб!!!
    Не може да прочетеш и проумееш следното изречение:
    "Братанов стрелял срещу патрулната кола, която последвала таксиметровия автомобил, управляван от наскоро пенсиониран бивш полицай."???
    Пък като ти гледам граматика, май ти си този, който не става за нищо, хейтърски трол!!!

    Коментиран от #3

  • 3 не се издържа

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Хем си цитирал изречението и пак не си разбрал какво е коментирал №1...да ти го смеля - Бакшиша е бившо ченге. Т.е мързелив негоден за никаква работа полицай може само и единствено да се "преквалифицира" на още по мързелив таксиджия. Сега стана ли ти ясно ?

    Коментиран от #4

  • 4 БГ мутра

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "не се издържа":

    +10 ако имах регистрация - полицаите у военните са най-големите измекяри, рачитащи на силата на "системата". По долу от тях са само таксиметровите шофьори!