Last news in Fakti

29 Юни, 2016 18:33 2 964 2

Откраднатите при обира на заложна къща пари и злато са открити

  • издирват-
  • обира-
  • откраднатите-
  • заложна къща-
  • пари-
  • злато-
  • открити

Младен Маринов съобщи подробности за случая

Откраднатите при обира на заложна къща пари и злато са открити - 1

Откраднатите при въоръжения грабеж в София пари и злато са открити, съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, който оповести и подробности за извършените незабавни действия на полицейските служители след вчерашния въоръжен грабеж в столицата.

При престъплението от обекта на бул. „Ломско шосе“ са били откраднати 4000 лева и златни накити на приблизителна стойност от 37 000 лева, които впоследствие са намерени – уточни старши комисар Маринов и разказа цялата хронология на случая.

„Незабавно е създадена организация и са разпоредени съответните действия за издирване на извършителите. Насочени са екипи в района на местопрестъплението, както и по основните пътни артерии, по които биха могли да се оттеглят извършителите. В действията по издирването са включени и специални полицейски подразделения“, посочи директорът на СДВР. 

Той допълни, че в хода на оперативната работа е установено, че извършителите са използвали краден автомобил „Volkswagen Golf“, след което са се прехвърлили в джип. В процеса на издирването е станала ясна евентуалната самоличност на извършителите - с богато криминално минало, излежавали присъди за кражби, грабежи, притежаване на незаконно оръжие.

Действия по задържането им са били предприети в района на бул. „Възкресение“, където полицаите забелязали джипът. В опит да избягат мъжете умишлено блъскали с колата си си служебните автомобили. В резултат по три коли на СДВР и два на цивилни граждани са нанесени сериозни материални щети. След като са избутали полицейските автомобили, те се оттеглили с джипа, след това са го изоставили, а един от извършителите се е прехвърлил на случайно преминаващ „Mercedes”, заставяйки водача да го закара до определено място. В изоставеното превозно средство са открити два пистолета, боеприпаси, откраднатата парична сума и накитите.

Единият от мъжете – Христо Георгиев, е установен в близост до градинка в кв. „Разсадника“ с наранявания по тялото. Полицейски служители са му оказали долекарска помощ до пристигането на екип на Бърза помощ, но той е починал.

След продължаване на оперативно издирвателните действия е задържан другият извършител Росен Рангелов - Човката, криминално проявен за извършване на грабежи и кражби.

Заместник градският прокурор Чавдар Ангелов уточни, че в Софийската градска прокуратура е образувано досъдебно производство срещу Човката за въоръжен грабеж в големи размери при опасен рецидив.

Ще му бъде повдигнато и обвинение за опит за убийство на полицейски служители. Процесуално-следствените действия по случая продължават в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Софийската градска прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко

    1 0 Отговор
    КОГАТО ОТКРАДНЕШ НЕЩО ПЪРВАТА ТИ РАБОТА Е ДА ГО СКРИЕШ ДОБРЕ!
  • 2 Сори

    0 0 Отговор
    От какво са нараняванията на Хр. Гергиев ...от които е починал.....