Last news in Fakti

1 Юли, 2016 19:48, обновена 1 Юли, 2016 20:38 2 296 1

Задържаните за стрелбата по Митьо Очите остават в ареста

  • митьо очите-
  • задържани-
  • остават-
  • ареста

От туроператори и таксиметрови шофьори е била искана такса спокойствие - по 4000 лв. на сезон.

Задържаните за стрелбата по Митьо Очите остават в ареста - 1

Четирима от задържаните за стрелбата в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков - Очите и беше убит негов охранител, остават в ареста.

Това реши Специализирания наказателен съд. Магистратите изтъкнаха, че има реална опасност Димитър Николов, Иван Терзийски, Силви Николаев и Николай Иванов, обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества, изнудвания, заплахи, да извършат друго престъпление. Според съда те представляват висока обществена опасност. 

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен специализиран наказателен съд, като в случай на такива делото е насрочено за 07.07.2016г.

Издирват се още трима души, сред които ръководителят на издирваната престъпна група, Божидар Кузманов, по прякор Кравата. Според ръководителя на Апелативната спецпрокуратура, Даниела Попова, групата е създадена през 2014 г. да върши престъпления против личността и още: "Разпитани са множество свидетели, част от които са били очевидци на извършени престъпления от страна на членове на групата, други са пострадали от престъпления. Иззети са оръжия, някои от които членовете на групата са се опитали да укрият в деня на извършване на престъплението. Тази престъпна група се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудване, унищожаване на вещи, побои, палежи."

"Митьо Очите дойде въоръжен, с бронежилетка, с пистолет на кръста". Това заяви обвиняемият от групата на Божидар Кузманов - Божо Кравата, Иван Терзийски, след като спецсъдът остави него и още трима в ареста, съобщи news.bg.

Терзийски заяви пред медиите, че е видял дръжката на пистолета и изтъкна, че Димитър Желязков - Митьо Очите, влязъл в заведението като разярен бик.
Терзийски трябвало да уреди вечеря на Желязков и на Кузманов. Той твърди, че не знае какво са щели да обсъждат на срещата, но предположи, че става въпрос за бизнес. Терзийски бе категоричен, че няма нищо, свързано с паркоместа.

От събраните доказателства обвинението установява, че групата е действала от месец май 2013 до 8 юни 2016 година на територията на Слънчев бряг и в Банско. Сред престъпленията, които се твърди, че са извършвали, са разпространение на наркотици, осъществяване на принуда, както и на силови действия с цел придобиване на имотни облаги. 

Божидар Кузманов неформално е стопанисвал заведения в Слънчев бряг и в Банско. Именно той е организирал останалите обвиняеми да нанасят телесни повреди на хора, които са му били конкуренти.

Целта била конкурентите му да плащат месечни вноски на престъпната група. Друга част от усетилите силата на групата, са били принуждавани да водят клиенти в търговските обекти на Кузманов.

Според прокуратурата, парите били отчитани на Кузманов. Стигало се до унищожаване или повреждане на имущество, като това е било част от силовата дейност.

Според показания на свидетел, хората на Божо Кравата са изнудвали таксиметрови шофьори да плащат такса, за да спират пред заведенията му. 4 хил. лева на сезон трябвало да броят таксиджиите, за да спират пред кръчмата.

Стана ясно още, че сръбски туроператор е бил принуждаван на 6 юни да води туристи в търговските обекти на Кузманов. Два дни по-късно сърбинът бил пребит от участници в групата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 светослав

    0 0 Отговор
    айде стига с тая махленска свада