Last news in Fakti

23 Юли, 2016 03:30 15 196 23

1000 коли изчезват пред барове и кръчми

  • коли-
  • изчезват

Апаши прибират возилата с уред за 25 хил. евро

1000 коли изчезват пред барове и кръчми - 1

Около 1000 коли годишно у нас изчезват пред барове и кръчми. Това показва статистиката на МВР за страната, предоставена за „Монитор“. Всички откраднати возила за годината пък са близо 3500. От тях едва 216 са върнати на собствениците им.
„Автокрадците основно набелязват колите пред лъскавите кръчми в страната. Там всеки излиза с колата си, за да се покаже. Апашите чакат само това. Дори да не са задигнати специално пред кръчмата, където има камери, то поне са набелязани там“, обясниха от МВР пред „Монитор“. Оттам са забелязали и нов метод за задигане на коли, които не са по-стари от 4-5 години.

„Основно тези коли са с безключово палене. Това означава, че не е необходимо да разполагате физически с ключ, за да я отключите или запалите. Достатъчно е той да е в джоба ви. Когато сеприближите на метър от колата автомобилът засича устройството и сам се отключва. След това сядате и само с натискането на един бутон, автомобилът запалва. Има уред, който отскоро е на пазара. Той струва 25 хил. евро. С негова помощ се засичат тези ключове, които са в собствениците. Сигналът от тях се засилва и колата на паркинга се отключва“, обясниха разследващи пред „Монитор“. Вече има няколко такива регистрирани случая. Откраднатите коли са предимно от скъпи немски марки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    2 2 Отговор
    направете си механи4но кран4е за тръбопровода с бензин и тези с уреда са за никъде
  • 2 ВАЗ 21013

    2 1 Отговор
    ...или прекъсвач на бобината .Такъв си бях сложил навремето на ладата и ме спаси !!!(Стартера върти,но не пали)
  • 3 Естребовски

    1 2 Отговор
    Слагаш скрито един мързелив ключ под седалката и готово.
  • 4 даММ

    1 1 Отговор
    лададжийте сте тук, гъзарите са с поршетата, никога няма да си играят да отварят капака всеки път
  • 5 БРОДЯГАТА

    0 1 Отговор
    САМО ОВМЧА МИСЪЛ ДОСЕГА ЛАДАТА БУБИНАТА КЪДЕ МЕ ВЪРНА ТИ БРЕ ОТ ДЕКА СИ БРЕ ДЗВЕР ДРУГИЯ МЪРЗЕЛАН ПОД СТОЛА ЧЕ СЛАГА ЧЕ ТИ ЗЕМА И СТОЛА И ГЕВРЕКА..........
  • 6 ВАЗ 21013

    0 1 Отговор
    Ей,Бродягата ,провери как се пише "Бубина" или "Бобина".Личи си колко си "грамотен".А ключето наистина се слага под или около седалката ! След ладата на всички следващи коли съм го правил(вече 20 години).
  • 7 Той

    0 1 Отговор
    Фукльовците са най-големите балъци!!!!

    Коментиран от #18

  • 8 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Ако ти е набележат няма кранче няма ключе което да ви спаси от кражба ! Правиш каско и това е , или си караш Ауди А4 1.9ТДИ и не се тревожиш , няма кой да ти я вземе ;)
  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор
    Мистър Бийн си вземаше волана като слезе от колата.
  • 10 Тошибиян

    0 1 Отговор
    Аз си вземам цялото еку от мойто бмв когато го оставям някъде бък нека го запалат хахаххаха..има толкова способи са противодеиствие на крадците че съм готов да им дам пари за да ги настървя още повече и да видят че няма крадене
  • 11 toma por kulo

    0 1 Отговор
    spez li e kradeza spasenie nqma te na deivid bekam na6ite avtokradzi v ispaniq mu vzeha broniranite merzedesi ta komentarite sa izli6ni da ne popadne6 na prizel edinsvenoto ako 4oveka si napravil dopalnitelni djaji e da gi zabavi
  • 12 Гошо

    1 0 Отговор
    Те не крадат коли за 2-3-5 бона.
    Един айдук да открадне от друг голяма работа.
    Повече ще го заболи обикновен човек,ако му изчезне колата.
    Защото няма пари и няма друга.
    Тези лаинари с лимозини и бегачки за по 100-бона,и повече не ги е яд за колата .А че по голям крадец е откраднал от тях.
    Еми да го .....!

    Коментиран от #15

  • 13 Tozi

    0 0 Отговор
    на един познат Ауди А4 на 15 годишно си го купи и на втората седмица му го откраднаха, сигурно за части
  • 14 хмммм

    0 0 Отговор
    Мислех си,че като сваля една джаджа и колата не запали и мога да съм спокоен.Да ама не-оказа се,че крадците имат резервен вариант във всеки един случай-имат определено време да запалят МПС-то.Ако до това време не успеят да го запалят-закачат го и го теглят!
    Няма как да го предотврати човек за съжаление.
  • 15 Иво

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гошо":

    Леко си прост. Влезе ли в пубертета?
  • 16 Иво

    1 0 Отговор
    Лошото е ,че ония п....си в парламента нямат никакво желание да променят закона , както го направиха в Румъния. При мамалигите от как сложиха по 7 годинки в кауша кражбите на коли рязко спаднаха.
  • 17 123

    0 0 Отговор
    абе и тея с коли по 100 бона в повечето случаи нямат пари.
    на гол задник 2 пищова е поговорката
  • 18 Bat Sande

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Той":

    +1 Карам една 20 годишна баба и като и забравя ключовете на вратата на другия ден ги намирам пак там-при това без да е отваряна.Имам чувството, че и куфар с пари да оставя на седалката няма да я погледнат, ама да не дърпаме дявола. Много и се кефя като я ударя някъде-почти няма стъкло несменяно и ламарина неизкривена.И така не го мисля и спя спокоино! Жената мърмори, но на нея съм и взел една по-джиджана,новичка само да я стимулирам да изкара книжка.Ако изкара-ще кара, ако не изкара да не мърмори за бабата.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 асцад

    0 0 Отговор
    Ами то като няма държава, а парламента е пълен с разбойници какво друго може да се очаква.
  • 21 тошибиян

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "EOOД":

    искаш ли да се обзаложим 4е и с кран па нема да откраднеш колата?
  • 22 тошибиян

    1 0 Отговор
    ЩЕ НАПРАВЯ ТАКЪВ КАПАН ЗА КРАДЕЦА 4Е НЯМА ЖИВ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ КОЛАТА ХАХААА КЪВ ЦИРК ШЕ ГЛЕДАМ НЕ Е ИСТИНА...5 ОТРОВНИ ЗМИИ ШЕ ПУСНА ВЪТРЕ И ФЛЕНЕ ЛИ НЕМА ИЗЛАЗАНЕ
  • 23 тошибиян

    1 1 Отговор
    А МЕРАК МИ Е ДА И НАПРАВА КАСКО НА КОЛАТА И ДА Я ЗАРЕДА С ВЗРИВ И КАТО ВЛЕЗЕ И ЗАВЪРТИ СТАРТЕРА ДА СТАНЕ ТРУДЕН ЗА НАРЕЖДАНЕ ТОВА ЩЕ СЕ ВОДИ ОПИТ ЗА ПОКУШЕНИЕ С НЕЩАСТЕН ИЗХОД ЗА ЗАРЕЖДАЩИЯ БОМБАТА