23 Юли, 2016 11:14 1 036 0

Предотвратен е незаконен внос на 22 тона черен дроб от Италия

  • внос-
  • черен дроб-
  • италия
Предотвратен е незаконен внос на 22 тона черен дроб от Италия - 1

При акцията на служители към Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари - ГДБОП е задържана стоката, която трябвало да бъде унищожена по разпореждане на италианските власти.

На 21 юли служители към Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари - ГДБОП установиха случай на незаконно въвеждане в страната на 22 хиляди килограма замразен черен дроб от Италия, който е трябвало да бъде унищожен по разпореждане на италианските власти.

След сигнал на дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ - МВР, Центърът е осъществил взаимодействие с Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Национална полиция“, ОДМВР - Пловдив и Митница Пловдив. Обявената за международно издирване товарна композиция, с британски регистрационен номер, натоварена със стоката, е открита на паркинг в близост до Митница Пловдив. Установен е и водачът на превозното средство - 56-годишен мъж, с българско и турско гражданство.

На 22 юли служители на Агенция „Митници“ и Българската агенция за безопасност на храните са предприели административни мерки по изземване и унищожаване на стоката в екарисаж.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА