27 Юли, 2016 15:17 1 561 0

Повдигнаха обвинение на сърбите за мелето в Слънчев бряг

  • слънчев бряг-
  • обвинение-
  • сърбите-
  • мелето
Повдигнаха обвинение на сърбите за мелето в Слънчев бряг - 1

Повдигнаха обвинение на двама сръбски граждани за нанесени леки телесни повреди по хулигански подбуди с пострадали български граждани.

Районна прокуратура Несебър привлече към наказателна отговорност Урош Й. на 31 г. – гражданин на Сърбия затова, че на 26 юли 2016 г. в 7 ч. в к.к. “Слънчев бряг“, общ. Несебър в близост до хотел по хулигански подбуди, причинил на Г. Х. от гр. Пловдив и на М. Т. от гр. Смолян лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето.

За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 3 г.

Районната прокуратура - Несебър привлече към наказателна отговорност и Неманя С. на 30 г. – гражданин на Сърбия затова, че на 26 юли 2016 г. в к.к. “Слънчев бряг“ Общ. Несебър в близост до дискотека причинил на Д. Г. – полицай от РУП Бургас, командирован в РУП Несебър, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, който удар е причинил напречно теменно-тилна рана, както и лека телесна повреда на М. П. от гр. Бургас

За умишленото престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 1 г. до 5 г.

Наблюдаващият прокурор при Районна прокуратура Несебър е постановил задържане и за двамата обвиняеми за срок от 48 ч., с оглед осигуряване на явяването им пред Районен съд Несебър за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По делото продължават активните процесуално-следствени действия, изразяващи се в разпити на свидетели, разпознаване на заподозрени лица, изчаква се получаването на заключенията по част от назначените съдебно-медицински експертизи, технически и оценъчни такива и други, като при наличие на достатъчно доказателства ще бъдат извършени и нови привличания на обвиняеми лица към наказателна отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА