Last news in Fakti

27 Юли, 2016 17:26 2 364 2

Полицай в ареста откраднал два автомобила на бизнесмен

  • полицай-
  • ареста-
  • откраднал-
  • автомобила-
  • бизнесмен

Привлечени като обвиняеми са още двама души

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа Ангел Николов  Г., на 28 г., брат му Д.Г., на 30 г. и Христо Стоянов К., на 30 г., и тримата от Пловдив, за обсебване на чужди движими вещи.

Полицаят и брат му  са привлечени по обвинение, че са извършили обсебване на два леки автомобила на бизнесмен при условията на продължавано престъпление като съизвършители. Христо К. е привлечен като обвиняем за това, че ги е подпомогнал в престъпната им дейност по обсебването на единия от двата автомобила.

До момента е установено, че за периода от декември 2015 г. до февруари 2016 г. обвиняемите са извършили действия, насочени към обсебване на два леки автомобила – „Фолксваген Туарег“ и „Мерцедес SLK“, собственост на бизнесмен от Пловдив. Обвиняемият  Ангел Николов е полицейски служител от Първо районно управление към ОД на МВР-Пловдив. Дейността на тримата обвиняеми е установена след извършена проверка от отдел “Вътрешна сигурност” на МВР.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са извършени процесуално-следствени действия – четири претърсвания и изземвания, разрешени от съда, разпити на свидетели, изискани са документи, назначени експертизи и др.

С постановление на наблюдаващия прокурор тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа и предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Няма да е лошо авторката да прочете за разликата между кражба и обсебване!
    Иначе заглавието е много гръмко, но невярно!

    Коментиран от #2

  • 2 пор сикишар

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    1-во районо , демек Пловдив , демек Кичюче , демек от където си пиша. За съжаление ,може би най бързо западащия квартал в Пловдив . А като цяло това което прочетох , защо ли не ме учудва . На дилърите може би единствената конкуренция са тези от Първо , а на тези от Първо конкуренция съм им единствено онези от Шесто (Столипиново) , по оборот говорим . ИНаче всички са в играта (оо-йеа).