Last news in Fakti

28 Юли, 2016 21:29 5 390 1

Арестуваха най-богатия наш изселник за опита за преврат в Турция

  • арестуваха-
  • изселник-
  • преврат-
  • турция
Арестуваха най-богатия наш изселник за опита за преврат в Турция - 1
Снимка: 24rodopi.com

Ръководителят на най-успешната изселническа компания и син на най-богатия изселник в историята на Турция, е арестуван за връзки с организацията на сочения за организатор на опита за преврат Фетхуллах Гюлен – FETO, съобщиха за 24rodopi.com бурсенски журналисти.

Това е Джелал Сьонмез, който е бивш председател на Търговско-промишлената палата в Бурса. Задържани са и двамата му синове.

78 души са задържани в Бурса за връзки с FETO. Според колегите, предстоят още арести на изселници, които са заемали важни властови позиции и такива със солиден бизнес.

Припомняме, че за последно Джелал Сьонмез посети Кърджалийско на 26 юни 2013 година. Той подпомогна финансово рестраврацията на джамията в село Могиляне. Самият ремонт беше извършен от фирма на богатия изселник.

Фамилията Сьонмез е идселническа, създателят на империята "Сьонме" - Алиосман, е роден в град Момчилград.

Бащата на Джелал Сьонмез – Алиосман, е наричан през годините Кралят на текстила в Турция. В последните години „Сьонмез холдинг", който продължава да е сред водещите в текстила, изпълнява големи строителни поръчки.

Джелал Сьонмез е председател на Управителния съвет на създадения от баща му Алиосман холдинг "Сьонмез". Изселническата фамилия има телевизия и други медии, които са базирани в Бурса. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.