Last news in Fakti

29 Юли, 2016 09:06, обновена 29 Юли, 2016 12:25 2 685 2

Задържаха полицаи при спецакция на Калотина

  • полиция-
  • мвр

Спецоперацията беше реализирана в минутите преди полунощ в района на гр. Сливница

Задържаха полицаи при спецакция на Калотина - 1
Снимка: Факти.бг

Специализирана полицейска акция е извършена късно през нощта на пътя за Калотина.

Спецоперацията беше реализирана в минутите преди полунощ в района на гр. Сливница. В задържането са участвали маскирани барети от спецслужбите на МВР.

Четирима пътни полицаи от областната дирекция на МВР са арестувани и обвинени, че са вземали подкупи от каналджии и са превозвали бежанци до границата, съобщиха на съвместна пресконференция на МВР и прокуратурата.

"Дошло е време разделно. МВР и прокуратурата ще продължават да работят срещу корумпираните в системата. Нека приятелите на тези служители с какви пари те ги черпят. Тези хора, заслепени от алчност застрашават сигурността на всички нас.", каза шефът на Вътрешна сигурност Румен Ганев.

При обиските в къщите и автомобилите са открити десетки хиляди в различни валути, злато, скъпи пушки от по 40 000 лева, флашки и прави телефони,с които са контактували само помежду си. Жеков, Проданов, Григоров и Николов са дългогодишни опитни служители. Един от тях е карал много скъп мерцедес, който няма как да купи със заплатата си. При обиските е открита камера за нощно виждане, която струва 18 000 евро, която полицаите от бандата са използвали в престъпната си дейност. Такава нямало и в Гранична полиция.

Разработката на спецпрокуратурата е стартирала през април и по време на разследването станало ясно, че в каналджийството са замесени и полицаи. Те събирали такса "Спокойствие" от каналджиите, за да им осигурят чисто трасе от София до границата край Драгоман. Извън работно време самите те превозвали бежанци.

Наблюдаващ прокурор по делото е Детелина Йотова, която от днес е заместник на ръководителя на спецпрокуратурата Иван Гешев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайХуй

    0 0 Отговор
    Щеше де е чудно ако не са замесени полиция, прокоратура и политици!... Само че виновна е чистачката в народното събирание!
  • 2 бббббб

    0 0 Отговор
    Искам да видя политици,прокурори и съдии заловени в престъпни схеми.Но,те са с имунитет и са политически обвързани.