Last news in Fakti

31 Юли, 2016 03:29 1 807 2

Ученик осъди МВР, засрамили го

  • ученик-
  • осъди-
  • мвр-
  • засрамили
Ученик осъди МВР, засрамили го - 1

Ученик от Враца осъди полицията заради това, че го задържали в час по физическо, с което го засрамили пред приятелите му, съобщи BulNews.bg. Случката се разиграла през 2014 г. в една от елитните гимназии на областния град.

Няколко месеца по-късно разследването срещу младежа било прекратено, а той обжалвал заповедта си за задържане. Съдът постановил, че действията на ченгетата били в нарушение на закона и я отменили. Непълнолетният младеж решил да търси правата си и заедно с родителите му завели дело срещу областната дирекция на МВР. Искът за обезщетение бил в размер на 5000 лв.

Магистратите от Административния съд се запознали с казуса и постановили решение в полза на младежа. Обезщетението, което МВР трябва да плати, е в размер на 1000 лв. Близките на момчето, които са разпитвани като свидетели по делото, били категорични, че заради случката в училище той е бил стресиран и се срамувал от приятелите си. Спрял да посещава редовно часовете, което довело до изключването му заради неизвинени отсъствия.

По делото е разпитван и представител на Детска педагогическа стая, който заявил, че дискретно са извели ученика от час заедно с двама униформени. Учителят бил уведомен, а тийнейджърът отведен в участъка.

Решението на магистратите, с което МВР е осъдена да плати 1000 лв., подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред ВАС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1000 лв

    0 0 Отговор
    ако беше рапър, щеше да се хвали, че са го задържали ченгелите ама явно е чалгарче...
  • 2 мъжкар

    0 0 Отговор
    Как искаме МВР да си върши работата като всяко келешче може да ги осъди.Ами той по тая логика утре като трябва да арестуват някого да му пратят покана по пощата освен.Щом са го задържали значи е имало някаква причина за това.